Bugun...



Kemer'de bisiklet turizmi hareketliliği

Türk turizminin önde gelen turizm potansiyellerinden Kemer'de bahar aylarının gelişi ile bisikletli turist hareketliliği yaşanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2021 15:25

Kemer'de bisiklet turizmi hareketliliği

Türk turizminin önde gelen turizm potansiyellerinden Kemer'de bahar aylarının gelişi ile bisikletli turist hareketliliği yaşanıyor.
Geçen sene Kemer Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Bisiklet Rotaları Projesi” ile bölgede bin kilometrelik bisiklet ağı oluşturulmuştu.
Rotalar kısa zaman içerisinde bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görürken, amatör ve profesyonel sporcuların antrenman ve gezi amaçlı bölgeyi tercih etmelerine neden oldu.
Pandemi döneminde en çok tercih edilen bireysel sporların başında gelen bisiklet sporu, Kemer'in ilkleri arasında yer almaya başladı.
Bisikletli turistler, rotaları takip ederek antik kentler, koylar, yaylalar ve Beydağlarının içerisinde eşsiz bir deneyim yaşıyor. Turizm tesislerinin yanı sıra iklim avantajı ile bahar aylarında oldukça ılıman bir bölge olan Kemer'de karlı dağlar ile Akdeniz'in maviliklerini bir arada sunan bölge bisiklet turizmi ile yeni bir çıkış yakalamış durumda.  
Yol ve dağ bisikleti için çeşitli zorluk seviyelerine sahip rotalarda bisiklet tutkunları, Akdeniz güneşinin tadını çıkarırken muhteşem doğası ile Kemer'de bisiklet tatilinin keyfini sürüyorlar.

 


Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bisiklet turizmi ile ilgili yaptığı açıklamasında, geçen yıl hayata geçirdikleri bisiklet rotaları projesinin meyvelerini kısa sürede vermeye başladığını söyledi.
Turistlerin bisikletleriyle antrenman ve gezi amaçlı Kemer’e geldiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Kemer, konaklama tesisleri, coğrafyası ve iklim avantajı ile bisiklet turizmi için adeta bir cennet diyebiliriz. Misafirlerimiz otellerinden çıkıp kısa sürede ulaştıkları Beydağları bölgesindeki rotalarda aktivitelerini gerçekleştirerek gün boyu bölgenin güzelliklerinde pedala basıp eşsiz bir gün geçirme imkanı buluyorlar. Kemer, mevcut turizm potansiyelinin yanı sıra artık bir bisiklet turizmi destinasyonudur." dedi.
Bisiklet rotalarını takip ederek Kemer'in muhteşem doğal ve tarihsel dokusunu ziyaret etme şansı bulan turistler, Kemer’deki eşsiz güzellikleri resmederken, sosyal medya adreslerinden paylaşarak ciddi bir Kemer reklamı oluşturuyorlar.

Kemer Belediyesi Basın Servisi







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI