Bugun...



Kayıp Şahıs Cayrocopter sayesinde bulundu

Antalya İli Finike İlçesinde ikamet eden D.A. isimli 73 yaşındaki şahsın, 17 Eylül 2023 günü saat 06.30 sıralarında evden çıktığı ve geri dönmediği bilgisi üzerine kaybolan şahıs Jandarmanın Cayrocopter ile aramasıyla bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-09-2023 19:22

Kayıp Şahıs Cayrocopter sayesinde bulundu

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Antalya İli Finike İlçesinde ikamet eden D.A. isimli 73 yaşındaki şahsın, 17 Eylül 2023 günü saat 06.30 sıralarında evden çıktığı ve geri dönmediği şeklinde ailesinin bilgi vermesi üzerine kayıp şahsı bulmak için olay yerine Antalya il Jandarma Komutanlığı JAK timi, Kemer J.Asyş.Komd. Timleri, Finike ilçe J.K.lığı Asyş. Timleri , İz Takip ve Kadavra Köpek Timleri sevkedilmiştir. Arama faaliyetine (AKUT, AFAD, ANDA, MAKSAT İHH) STK’larda destek vermişlerdir.
Aynı gün havadan arama faaliyetlerine destek olmak için Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığına bağlı Aydın Filo Komutanlığından  Cayrocopter çağırılmıştır.
Karadan; JAK timi, Jandarma Komando ve Asayiş timleri, ile (STK) arama kurtarma timleri havadan  Cayrocopterle 17 Eylül 19.00’a kadar arama faaliyeti yapılmış, havanın kararması sebebiyle arama faaliyeti sonlandırılmıştır.
18 Eylül pazartesi saat 07.30 da havadan  Cayrocopterle, karadan JAK timi, Jandarma Komando ve Asayiş timleri, ile (STK) arama kurtarma timleri arama faaliyetine başlanmıştır.
Saat 14.00 sıralarında havadan arama faaliyeti yapan Cayrocopterin çalılık bir alanda kayıp şahsın olabileceğine dair yönlendirme yapması sonucu karada bulunan Jandarma arama kurtarma ekipleri ve STK’lar çalılık alanda kayıp şahsa ulaşmıştır.
Şahsın yapılan ilk sağlık  muayenesinde genel sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilmiş, kurtarılan şahıs kontrol maksadıyla devlet hastanesine sevk edilerek ailesine teslim edilmiştir.
Antalya İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI