Bugun...



Kasım Aydın Yazdı: Taşlı Yol, Bir Kadının Sessiz Çığlığı

“Zehra Nereye Gitti?” – Kasım Aydın’dan Direksiyon Başında Yazılmış Sarsıcı Bir Roman: Taşlı Yol

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2025 20:25

Kasım Aydın Yazdı: Taşlı Yol, Bir Kadının Sessiz Çığlığı

“Zehra Nereye Gitti?” – Kasım Aydın’dan Direksiyon Başında Yazılmış Sarsıcı Bir Roman: Taşlı Yol

Gazeteci ve yazar Kasım Aydın, edebiyatla gerçek hayatın kesiştiği noktada çarpıcı bir romanla okurların karşısına çıkıyor. Daha önce yayımlanan Ben Onu Çok Sevdim ve Kasım kitaplarıyla dikkat çeken Aydın, bu kez masa başında değil, direksiyon başında yazılmış yeni romanı Taşlı Yol ile gündemde.

Roman, gece vardiyasına çıkan kadın minibüs şoförü Zehra’nın gizemli kayboluşunu merkezine alıyor. Zehra bir sabah minibüsüyle birlikte ortadan kaybolur. Araç bulunur ama Zehra’dan hiçbir iz yoktur. Ne bir kayıp ilanı verilir, ne bir cenaze ortaya çıkar. Toplumun duyarsızlığı ve suskunluğu, romanın ana izleğini oluşturur.

Yazar Kasım Aydın, bu hikâyeyi hayal ederek değil, bizzat yaşayarak kaleme aldı. Bir yıl boyunca İstanbul Alibeyköy Cep Otogarı’nda servis şoförü olarak çalıştı. Gözlemle yetinmedi; sabah ayazında, gece sessizliğinde, yolcuların telaşında hayatın içine karıştı. Gerçeği edebiyata dönüştürdü.

Taşlı Yol, yalnızca Zehra’yı değil; görünmeyen, adı anılmayan, sessizleştirilmiş kadınları anlatıyor. Roman boyunca okur, cevapsız sorularla baş başa kalıyor:
Kimdi Zehra? Nereye gitti? Ve neden kimse aramadı?

Kasım Aydın’ın sade ama güçlü anlatımı, okuru yalnızca bir gizemi çözmeye değil, kendi vicdanıyla yüzleşmeye davet ediyor.

“Taşlı Yol”, şimdi tüm seçkin kitabevlerinde! Bu kez bir hikâyeyi değil, bir gerçeği okuyacaksınız.

Kasım Aydın Kimdir?

Kasım Aydın, uzun yıllardır İstanbul'da gazetecilik yapan bir yazardır. Resmi bir gazetecilik eğitimi almamış olsa da, mesleğini sahada öğrenmiş ve kendi çabalarıyla geliştirmiştir. İstanbul Ses Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve imtiyaz sahipliği yapmaktadır. Yazarlık kariyerinde, toplumun görünmeyen yüzlerini ve sessiz hikâyelerini kaleme almayı tercih etmiştir. “Ben Onu Çok Sevdim” ve “Kasım” adlı kitaplarıyla tanınan Aydın, son romanı “Taşlı Yol” ile edebiyat ve gazetecilik arasında köprü kuran bir anlatı sunmaktadır.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI