Bugun...



Kaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2023 15:51

Kaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.
Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programa, Kaymakam Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Kumbasar, Garnizon Komutanı Sadık ve Belediye Başkanı Ulutaş, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Kaymakam Kumbasar, günün önem ve anlamına ilişkin yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Bayramı’nı niçin kutladığımızı anlamak için Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinin önemini anlamak gerekir. Çünkü bu tarih 100 yıllık geçmişiyle Cumhuriyetimizin dünyaya ilan edildiği gündür.
Cumhuriyet, en mükemmel yönetim şeklidir. Böylesine mükemmel bir yönetimin seçilmesinin, bayram olmasından daha anlamlı bir şey yoktur.
29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.
Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.” ifadelerini kullandı.
Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi halk oyunları ekibi gösterisinin yer aldığı programda, öğrenciler şiir okudu.
Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KAŞ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI