Bugun...



Kaş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

Kaş ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2024 18:06

Kaş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

Kaş ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
İlçede kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Kutlamalar, Ağullu Futbol Sahası’nda devam etti. Programda saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. 
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Birkan Duran, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devleti’nin de çağdaş değerlerle milletler içinde yerini almasının adı olduğunu belirterek, “Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.” dedi.
Duran’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. Müzik dinletisi, güreş ve jimnastik  gösterisi,  4x400 metre Bayrak Yarışı yapıldı. Tören, öğrencilerin sunduğu eşli gösteri ve pano gösterisi ile sona erdi.
Törene, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Belediye Başkanı Erol Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kutlamalar, akşam saatlerinde Fener Alayı Yürüyüşüyle tamamlanacak. D-4 Karayolu Büyük Virajda (Kaş Seyir Terası yanı) başlayacak yürüyüş,  Atatürk Bulvarı’nda devam edip, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KAŞ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI