Bugun...



Kaş Belediyesi ambalaj atık tesisi ihalesi yapacak

Kaş İlçesi'nde belediye, Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi (TAT) kurulması işi için, ihale düzenleyecek.

facebook-paylas
Tarih: 01-07-2021 11:02

Kaş Belediyesi ambalaj atık tesisi ihalesi yapacak

Kaş İlçesi'nde belediye, Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi (TAT) kurulması işi için, ihale düzenleyecek.

Kaş Belediyesi’nden yapılan açıklamada, TAT’ın, Ahatlı Mahallesi’nde 2 bin 871 bin 56 metrekarelik alana kurulacağı kaydedildi.

İlçe sınırları içerisinde konut, işyerleri, alışveriş merkezleri ve diğer yerlerde oluşan ambalaj atıklarının toplanarak, kaynağında ayrıştırılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Mahallelerde belli noktalara yerleştirilecek ambalaj atıkları, kumbaralarda biriktirilecek. Toplama araçlarıyla kumbaralardan alınan atıklar, tesise getirilecek. Tesis girişinde, elektronik kantar sistemiyle gelen araçlar tartılacak, işlemden sonra atıklar ayıklama bandıyla cinslerine göre ayrıştırılacak. Ayrıştırılan atıklar, tesisteki kağıt ve pet balyalama makinesi yardımıyla preslenerek, sevkiyata uygun hale gelecek.

Tesis içerisinde 14 kısım belirlenen 14 atık türü için,o 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşa edilecek. Bu 14 kısımda bulunan her bir atık, burada depolanacak. Vatandaşlar, bu merkeze kabul edilebilen atıkları, kendi imkanlarıyla da kolaylıkla tesislere bırakabilecek.

Ayrıca Sıfır Atık projesi kapsamında, ihtiyaç duyulan yerlere, 20 Mobil Atık Getirme Merkezi konulacak. Bu ekipman, 5 ve 7 bölümlü atık türü (kağıt, plastik, cam, pil, metal, bitkisel atık yağ, elektronik atık vb. ) girişi olan kapalı bir merkezdir. İçerisinde her bir atık türü için ayrı konteyner bulunmaktadır.

Kamu binaları için iç mekan 4’lü (kağıt, plastik, cam, metal) sıfır atık setleri yerleştirilecek. Böylece geri dönüşüm ve Sıfır Atık projelerine destek olunacak.”

Ambalaj atık tesisi ihalesi 26.07.2021 Pazartesi saat 11:00’de, Kaş Belediyesi toplantı salonunda yapılacaktır.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KAŞ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI