Bugun...



Karsu, Hatay'ın ve ailesinin kültürel mirasına Karsu'nun Mutfağı kitabıyla sahip çıkıyor

Düşbaz Kitaplar logosuyla 5 Mayıs’ta ön siparişe açılacak kitabın bu gelirinin tamamı Karsu Vakfı aracılığıyla depremzedelere aktarılacak.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2023 20:49

Karsu, Hatay'ın ve ailesinin kültürel mirasına Karsu'nun Mutfağı kitabıyla sahip çıkıyor

Düşbaz Kitaplar logosuyla 5 Mayıs’ta ön siparişe açılacak kitabın bu gelirinin tamamı Karsu Vakfı aracılığıyla depremzedelere aktarılacak.

Yaşamını Amsterdam’da sürdüren Hatay kökenli şarkıcı, piyanist, besteci ve söz yazarı Karsu, Hollanda’da haftalarca en çok satanlar listesinin birinci sırasında yer alan yemek kitabı Karsu’s Kitchen’ı şimdi de Düşbaz Kitaplar logosuyla Türkiye’deki sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor! Adını Hatay’ın Karsu Köyü’nden alan ve depremde çok sayıda akrabasını kaybeden ünlü müzisyen, lezzetli tarifleri kişisel hikâyelerle birleştirdiği bu ilk yemek kitabıyla Hatay’ın ve ailesinin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Karsu’nun Mutfağı: 75’ten Fazla Enfes Türk Yemeği Tarifi 5 Mayıs’tan itibaren HYPERLINK "https://www.ayrintiyayinlari.com.tr/"Ayrıntı Yayınları’nın kendi sitesinden ön siparişe açılacak ve elde edilen bu gelirin tamamı, sanatçının yeni kurduğu Karsu Vakfı üzerinden aracısız olarak depremzedelere aktarılacak.

Carnegie Hall gibi dünyaca ünlü birçok konser salonunda sahne alan, Türkiye’de sahneleri dolduran ve Hollanda’nın ünlü televizyon programı “Beste Zangers”ta en etkili konuk olan Karsu, birkaç yıldır da televizyon kanalı 24Kitchen’da Türk yemekleri hazırlayıp pişirerek sunuculuk yapıyor. Şarkılarıyla tanıyıp sevdiğimiz, piyano resitalleriyle mest olduğumuz, tatlı ve samimi sohbetiyle kendimize yakın hissedip ailemizden biri kabul ettiğimiz Karsu, şimdi de yemek tarifleriyle sofralarımıza ortak olup ağzımızı tatlandırıyor.

İlk yemek kitabı Karsu’nun Mutfağı’nda Türkiye’nin zengin mutfak kültüründen en sevdiği 77 tarifi bizlerle paylaşan Karsu, sadece bu coğrafyada yaşayanların değil, herkesin Türk yemeklerine hayran kalacağını kanıtlıyor. Sebze yemeklerinden balığa, et tariflerinden meze tabaklarına, pratik yemeklerden kahvaltıya kadar çeşitli lezzetleri ödüllü fotoğrafçı Remko Kraaijeveld’in ve Elvan Ünlü'nün muhteşem fotoğraflarıyla bizlere sunuyor. Kişisel hikâyelerle harmanladığı tarifleriyle Hatay ve İstanbul arasında bir mutfak yolculuğuna çıkaran Karsu, UNESCO’nun Gastronomi Bölgesi Hatay’ın en iyi yemeklerini ve elbette kendi ailesinin gözde tariflerini de paylaşıyor.

Ayrıntı Yayınları’nın renkli markası Düşbaz Kitaplar, Karsu’nun Hollanda’da çok büyük ilgi gören kitabı Karsu’nun Mutfağı’nı Türkiye’deki okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Karsu’nun Mutfağı, 5 Mayıs’tan itibaren yayınevinin kendi  HYPERLINK "https://www.ayrintiyayinlari.com.tr/" internet sitesi üzerinden ön siparişe açılacak, kitapların dağıtımına ise 20 Haziran’da başlanacak. Karsu’nun Mutfağı, yaz aylarında ise raflarda ve internet satış sitelerinde yerini alacak.

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinde ailesinden büyük kayıplar veren ve afetin ardından yardım çalışmalarına yoğun destek veren Karsu, kitabının ön siparişinden elde edilecek gelirinin tamamını kendi kurduğu Karsu Vakfı üzerinden depremzedelere aktaracak. Deprem bölgesinde aracısız olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran vakıf, ilerleyen dönemlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için barınma ve eğitim imkânı sağlayacak bir yapı inşa etmeyi de hedefliyor.







Etiketler : Karsu

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI