Bugun...



Karne hediyesi niteliğinde çocuklarla keyifli tatilin sırları

Çocuklar, bütün bir seneyi yoğun bir tempo içerisinde ders çalışarak geçirdiler, şimdi ise eğitim-öğretim döneminin son günlerine geldiler. Elbette okul dönemi ebeveynler için de oldukça yorucu geçti. Neyse ki artık yaz tatili zamanı geldi!

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2022 19:04

Karne hediyesi niteliğinde çocuklarla keyifli tatilin sırları

 

Çocuklar, bütün bir seneyi yoğun bir tempo içerisinde ders çalışarak geçirdiler, şimdi ise eğitim-öğretim döneminin son günlerine geldiler. Elbette okul dönemi ebeveynler için de oldukça yorucu geçti. Neyse ki artık yaz tatili zamanı geldi! Çocuklarımıza karne hediyesi olarak verilebilecek en güzel hediye ise güzel bir tatil! Bu hediye, çocukları pek çok hediyeden daha çok mutlu edebilme, ebeveynlere de rutinin dışına çıkarak çocuklarıyla kaliteli zaman geçirme ve birlikte sosyalleşebilme imkânı sağlıyor.

Türkiye’nin otel ve villa arama motoru Neredekal.com’un Keşif Rehberi editörleri, tatilseverlerin yazın tadını daha iyi çıkarabilmeleri için, çocuklara karne hediyesi niteliğinde bir tatilde olması gerekenleri derledi.
 


“Aile Dostu” Oteller Tercih Edin
Çocuklu ailelerin ilk dikkat etmesi gereken kriter, tesisin aile dostu olup olmadığı. Tesis, aile dostu ise tatile kafanız rahat başlarsınız; çünkü aile dostu otellerde öncelikle çocukların konforu ve güvenliği garanti ediliyor. Bunun yanı sıra ebeveynlerin de çocuklarıyla kaliteli zaman geçirecekleri imkanlar da bu oteller tarafından sunuluyor. Aile dostu otellerde Covid-19 hijyen şartları daha sıkı denetleniyor, çocukların tesisin tüm bölgelerinde daha güvenli ve sorunsuz tatil yapabilmeleri için her türlü güvenlik önlemi alınıyor. Çocukları eğlendiren animasyonlar, gün içi çocuk aktiviteleri, atölyeler ve resim-sanat çalışmaları yapılıyor. Pedagojik eğitim almış çocuk animatörleri eşliğinde çocuklar akranları ile keyifli zaman geçirirken, ebeveynler de tatilde baş başa kalabilme ve yılın stresini atabilme fırsatı bulabiliyorlar. Aile dostu oteller için özel bir destinasyon söylemekten ziyade, burada dikkat etmeniz gereken konu, rezervasyon yaptıracağınız tur acentesinin veya otelin web sitesinde aile dostu logosunu ya da özelliği aramanız olacaktır. Aile dostu otellerin bir diğer büyük artısı da -belli bir yaş sınırına kadar- 2 çocuğa kadar ücretsiz olmaları sayesinde fiyat avantajı sağlamaları.
 
Deniz, Güneş ve Kum Tatili Her Zaman İyi Bir Seçenek
Çocuklu aileler, tatilde gidecekleri yere karar verirlerken pek çok kıstası gözden geçirmek durumunda kalıyorlar. Özellikle küçük çocuğu olanlar için kum plaj, ılıman ve mümkünse sığ bir deniz, tatilin kalitesi adına önemli. Daha büyük çocuğu olan ailelerdenseniz, otel çevresinde de aktiviteler yapılabilen yerleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca su sporu faaliyetlerinin, animasyon imkanlarının olduğu tesisleri seçmek de keyifli bir tatil için faydalı olabilir. Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça, Didim, Ayvalık ve Antalya Belek ise bu özellikleri ile ön plana çıkan destinasyonlardan.



Villa Tatili Aileniz İçin Biçilmiş Kaftan Olabilir
Çocuklarla tatil yapmayı planladığınızda, oluşturacağınız planın avantajlarını gözden geçirmelisiniz. Villa tatili çocuklu aileler için pek çok artısı olan keyifli bir tatil şekli. Villa tatilinde her gününüzü ailenize uygun şekilde planlayabilirsiniz. Otel odası konforunda değil, ev konforunda konaklayabilir; çocuklarınızı ayrı odalarda yatırabilirsiniz. Villanızın mutfağında çocuklarınızın sevdiği yiyecekleri kendiniz hazırlayabilir, menüleri siz belirleyebilirsiniz. Herkesin kullandığı ortak havuzda yüzmek yerine evin özel havuzunda ailece yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Akşamları mangal yapıp, çocuklarınıza da bu vazgeçilmez Türk geleneğini öğretebilirsiniz. Bahçesinde çocuk parkı ve çocuk havuzu olan bir villayı tercih etmeniz ise çocuklarınız gözünüzün önünde oynarken, huzurla dinlenmenize yardımcı olabilir. Dilerseniz iki aile olarak da tatil yapabilir, villanın kirasını bölüşebilirsiniz. Günübirlik geziler sayesinde villanın bulunduğu destinasyona yakın yerleri keşfedebilir, istediğiniz koyda yüzebilir ya da bölgedeki popüler aktiviteleri çocuklarınızla deneyimleyebilirsiniz. Villa alternatifleri için ise Fethiye, Kaş, Kalkan ve Antalya bölgelerini tercih etmeniz mümkün. Size uygun villa seçeneklerini pratik bir şekilde keşfedebilmek ve villanın ailenize uygun özellikleri olup olmadığını anlayabilmek için Neredekal.com’un villa envanterinden faydalanabilirsiniz.

 
Çocukların Kişisel Gelişimi İçin Doğa ve Spor Kampları da Değerlendirilebilir
Yaz tatili elbette sadece deniz, kum, güneş ve su aktivitelerinden ibaret değil. Söz konusu çocuklar olunca, ailelerle birlikte doğada yapılacak bir kamp da keyifli bir yaz tatili alternatifi olabilir. Ayrıca çocukların, aile fertlerinin yanı sıra kendi yaşıtlarıyla da zaman geçirebilecekleri spor ve yaz kampları da eğlenceli bir tatil seçeneği olarak değerlendirilebilir. Üstelik bu tarz sosyal aktiviteler, çocuğunuzla rutinin dışına çıkmanızı, belki de bugüne kadar çocuğunuzla yaşamadığınız deneyimleri yaşamanızı sağlayacak! Akranlarıyla sosyalleşmenin çocuklarınıza öz güven kazandırabileceği bu tatil alternatifinde, çocuklarınızın öğrenme isteği artabilir, çocuğunuz yeteneklerini de ortaya çıkarmaya çalışacağından kişisel gelişimi de olumlu etkilenebilir.
 
Çocuklu Aileler için 2022 Yaz Tatili Trendlerini Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya anlattı :
Türkiye’nin otel ve villa arama motoru Neredekal.com’un Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya bu sezonun dikkat çeken tatil trendlerini paylaştı.
 
Gökhan Sivrikaya; bu sene Kuzey Ege’de tatil yapmak isteyen aileler için Ayvalık’taki Sarımsaklı Plajı’nın hem geniş hem de kum bir plaj olması nedeniyle çokça tercih edildiğini dile getirdi. Daha sıcak denizli bir destinasyonda tatil yapmak isteyen ailelerin ise Didim, Akbük, Marmaris, Kaş, Fethiye, Mersin Erdemli gibi lokasyonları tercih edebileceklerini belirtti.
 
Lüks bir tatil arayışında olan ailelerin her şey dahil otelleri, uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arayan ailelerin ise sahil şeridindeki apart ve pansiyonları tercih edebileceğini söyleyen Gökhan Sivrikaya; son yılların trendi havuzlu villaların ise hem konforlu hem de kalabalık aileler için uygun fiyatlı bir alternatif olduğunu not düştü. Neredekal.com, yakın zamanda villa listeleme hizmetini de sunmaya başlamış ve ev sahipleri ile villa tatili yapmak isteyen misafirler arasındaki güven problemini çözmüştü.
 
Detaylı bilgi: www.neredekal.com







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI