Bugun...



KADES Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Kepez ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlükleri personelince vatandaşların yoğun olduğu çeşitli AVM’ lerde ve semt pazarlarında yaklaşık 2500 kişiye ulaşılarak KADES Uygulaması anlatıldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2024 20:53

KADES Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz birimlerimizce ilimiz sorumluluk alanlarında kamu güvenliğini korumak, toplumun güvenlik hizmetlerine katılımını sağlamak ve vatandaşlarımızın suçlara yönelik alabilecekleri önlemler hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir.

Kadın ve çocukların fiziksel veya psikolojik şiddete karşı korunmasını amaçlayan KADES uygulaması; akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden indirebileceği  ve T.C. Kimlik Numarasını girerek, sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bir uygulamadır. Şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgileri açık halde iken uygulama butonuna tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112 acil çağrı merkezine ulaşmaları sağlanmakta ve sonrasında olay yerine en yakın ekip sevk edilerek olaya müdahale edilmekte, şüphelinin yakalanması ile mağdura yönelik gerekli güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, Kepez ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz personelince  vatandaşlarımızın yoğun olduğu çeşitli AVM’ ler de ve semt pazarlarında yaklaşık 2500 kişiye ulaşılarak KADES Uygulaması anlatılmış ve hiçbir şiddet türünün kabul edilebilir olmadığı, şiddete maruz kalınması durumunda kolluk kuvvetleriyle iletişime geçebilecekleri konusunda  bilgilendirme yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ"







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI