Bugun...



Jandarmadan turistlere 3 farklı dilde trafik farkındalık eğitimi

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Antalya ilinde turizm bölgelerine gelen Alman, Rus ve İngiliz vatandaşlarına yönelik kendi dillerinde trafik eğitimi ve bilgilendirmesi yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2022 18:42

Jandarmadan turistlere 3 farklı dilde trafik farkındalık eğitimi

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Antalya ilinde turizm bölgelerine gelen Alman, Rus ve İngiliz vatandaşlarına yönelik kendi dillerinde trafik eğitimi ve bilgilendirmesi yapıldı.
Yabancı dil bilen Jandarma trafik personeli ile yeminli tercüman Gamze ERTÜRKAN'ın katıldığı etkinlikte, Manavgat ilçesinin dünyaca ünlü Kumköy plajında Kumköy J.Krk.K.Lığının personelinin destek verdiği faaliyette turistlere Ülkemizde uygulanan trafik kurallarının yazılı olduğu ve  kendi dillerinde hazırlanan broşürler dağıtıldı. Broşürlere yüklenen karekodları açan turistler ülkemizde uygulanan hız sınırları, yasal alkol sınırları ve diğer trafik kuralları hakkında hazırlanan eğitim modüllerini okudular. Turistlere ülkemizde yasal alkol sınırını soran Jandarma Trafik timleri doğru cevap veren turistlere ve çocuklarına çeşitli hediyeler verdiler. Turistlerin Yoğun ilgi gösterdiği faaliyette turistler jandarma personeli ile bolca fotoğraf çektirdiler.
Manavgat'ta icra edilen faaliyetin diğer turizm bölgelerinde de icra edileceği bildirildi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı olarak trafik kazaları, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla başta ülke vatandaşlarımız olmak üzere yerli yabancı tüm yol kullanıcılarına yönelik eğitim ve denetim faaliyetlerimiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI