Bugun...



İyi Partili Kaya: Muhsin Yazıcıoğlu'na ve milletimize karşı sorumluluğumuz var

MİLLETVEKİLİ AYKUT KAYA, MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN VEFATINA YOL AÇAN KAZAYA İLİŞKİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

facebook-paylas
Tarih: 09-01-2024 17:59

İyi Partili Kaya: Muhsin Yazıcıoğlu'na ve milletimize karşı sorumluluğumuz var

MİLLETVEKİLİ AYKUT KAYA, MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN VEFATINA YOL AÇAN KAZAYA İLİŞKİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin Meclis Araştırma Önergesi verdi.

MUHSİN YAZICIOĞLU’NA VE MİLLETİMİZE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR
 “Muhsin Yazıcıoğlu yediden yetmişe milletimizin gönlüne taht kurmuş, her türlü siyasi akımdan vatandaşımızın takdirini toplamış, ülkemizin ortak bir değeridir. Söz konusu acı olayın üzerinden bunca süre geçmesine rağmen, yürütülen çalışmalar yetersiz kalması, toplumdaki şüphe ve iddialar yeterince aydınlatılamaması milletimizin vicdanını kanatmaktadır” diyen Aykut Kaya, “Yaşamını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milleti'ne adayan şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün tam anlamıyla aydınlatılması, bizlerin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na ve milletimize karşı sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

KAZA YERİ TESPİTİNDEKİ GECİKMELER ARAŞTIRILMALI
Milletvekili Kaya’nın, TBMM Başkanlığı’na sunduğu Meclis Araştırma Önergesi’nde “Toplumda derin üzüntü yaratan acı olay sonrasında yapılan çalışmalarda, kaza yerinin zamanında tespit edilemediği anlaşılmıştır. Kaza haberinin saat 15.55’te emniyet güçlerine bildirildiği anlaşılmasına rağmen, helikopterin yerinin 47 saat sonra tespit edilmesi kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmıştır. Ayrıca yaklaşık 3000 kişilik bir ekip tarafından yürütülen arama çalışmalarından sonuç alınamazken, kaza yerinin yöredeki köylüler tarafından tespit edilmesi de düşündürücüdür” ifadeleri yer aldı.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ KALDI, ŞÜPHE VE İDDİALAR AYDINLATILAMADI
Önergenin devamında, çeşitli basın organlarında ve kamuoyunda dile getirilen birtakım iddiaların sağlıklı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Kaya, ”Konuyla ilişkili olarak Gazi Meclisimizin uhdesinde yürütülen komisyon çalışmalarının iyi niyetli girişimler olduklarından şüphe edilmemekle birlikte, toplumdaki rahatsızlığın giderilmesi bakımından tatmin edici seviyede olmadıkları görülmektedir. Bu bağlamda, 23. dönemin 3. yasama yılında gündeme alınan 10 / 333, 334, 335 esas numaralı Meclis Araştırma Önergeleri sonucunda oluşturulan komisyonun raporunu tamamlayamadığı görülmektedir. Aynı dönemin 5. yasama yılında yayınlanan komisyon raporu ise aydınlatıcı birtakım bilgiler içermesi bakımından önemli bir adım olmakla birlikte, yine de kamuoyu vicdanında oluşan tahribatı onarmaktan uzaktır. Sonraki dönemlerde ise birtakım girişimler kaydedilmekle birlikte, yeni bir komisyon oluşturulmamıştır. Dolayısıyla toplumun geniş kesimlerinde yankı uyandıran bu durum karşısında, Meclisimizin daha nitelikli ve toplumsal hassasiyetleri merkeze koyan bir tavır sergilemesi elzemdir” ifadelerini kullanarak yürütülen çalışmaların yetersizliğine dikkat çekti. Milletvekili Aykut Kaya, “Gelin, Gazi Meclisimizde bu konuyu tüm yönleriyle yeniden araştıralım” diyerek milletvekillerine çağrıda bulundu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI