Bugun...



İYİ Parti Lideri Akşener Antalya'da vatandaşlarla bir araya geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'da düzenlenen iftar programında konuştu. Hür ve müstakil olarak seçime girme kararları ardından yaşananlara değinen Akşener, "Bir belediye başkanı sistemi boşaltacak kadar işin içine girmişse bu gerçekten ahlaksızlık, siyasi etiğe uymayan bir durumdur. Ben de Meral Akşener isem elbette bu sahtekarlıkların gereğini yapmak benim için namus borcudur" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2024 15:13

İYİ Parti Lideri Akşener Antalya'da vatandaşlarla bir araya geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'da düzenlenen iftar programında konuştu. Hür ve müstakil olarak seçime girme kararları ardından yaşananlara değinen Akşener, "Bir belediye başkanı sistemi boşaltacak kadar işin içine girmişse bu gerçekten ahlaksızlık, siyasi etiğe uymayan bir durumdur. Ben de Meral Akşener isem elbette bu sahtekarlıkların gereğini yapmak benim için namus borcudur" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya’da Serik’te, Döşemealtı’nda ve Konyaaltı’nda esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

 


İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER;
“11 GÜN KALDI SAYIN ERDOĞAN. EMEKLİLERE 7.000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ VER.
11.000 TL SEYYANEN ZAM YAP!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya’da Serik’te, Döşemealtı’nda ve Konyaaltı’nda esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.
“TEK ADAM SİSTEMİNİN HAYATIMIZA KATILMASI HERKESİ ÇIRAK ÇIKARDI!”
Meral Akşener 20 Ocak 2020’de başladığı esnaf ziyaretlerine Antalya’da başladığını hatırlattığı konuşmasında 2010 ve 2017 referandumlarında henüz İYİ Parti kurulmadan önce “hayır” için çalıştıklarını vurgulayarak; “2017’deki kazanma yani bu ucube sistemin kazanılmış olması, tek adam sistemini hayatımıza katmış olması ve hayatımızın merkezine getirmiş olması iş insanlarından tutun atanamayan öğretmene kadar, emekliye kadar herkesi çırak çıkardı. Çünkü yetki devrinin olmadığı, yetkinin tümünün tek kişide toplandığı, işlerin hızlı gideceği zannedilirken tam tersine paketlendiği bir sistemden bahsediyorum. Ama biz bu mücadeleyi Tayyip Erdoğan gitsin üzerinden, o kazanır korkusu üzerinden yaptığımız için de bir türlü bu sistemin mutlaka değişmesi gerektiğini milletimize anlatamadık. Yani düşmanlık üzerinden, kutuplaşma üzerinden yapılan propagandada sınıfta kaldık.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE İLE İYİ PARTİ ARASINDA KALIRSANIZ TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDECEKSİNİZ.”
Akşener 2019 Yerel Seçimleri’nde Türkiye’ye kazandırmak için ittifak yaptıklarını söylediği konuşmasında; “Sayın Erdoğan'a göre İstanbul'u alan Türkiye'yi alır olduğuna göre “morali yere düşmüş, umudu kaybolmuş muhalif seçmeni ayağa kaldırabiliriz” dedik, kabul gördü. Ondan sonra masaya oturduk ben arkadaşlarıma bir talimat verdim, dedim ki; “Türkiye ile İYİ Parti arasında kalırsanız Türkiye'yi tercih edeceksiniz.” Ben 30 senelik politikacıyım ve siyasi olarak sağ kalmış tek kadın politikacıyım. DYP gibi bir partide politikaya başlamışım, çırak çıkacak gözüm var mı? Yok ama 19 ilçe 4 beldeyle durumu kapattık. Sebebi neydi? Sebebi Türkiye'nin kazanmasıydı. İYİ Parti öncelikli değildi. Muhalif seçmeni ayağa kaldırmak, tekrar umutlandırmaktı.” ifadelerini kullandı.
“SİZE KENDİMİZİ TESLİM ETTİK.”
Meral Akşener İYİ Parti olarak seçimlere ittifaksız katılma kararlarının sebebini; “Milletin sesi olmak, bu kutup siyasetini ortadan kaldırmak, oculuk buculuk işini ortadan kaldırmak üzere kurulmuş bir siyasi parti olarak; “Ne için bu ucube sistemin dayattığı sisteme uyuyoruz?” diye tartıştık ve sonuç itibarıyla adını “hür ve müstakil” koyduğumuz yerel seçim olduğu için de çok daha hem zor hem de gelecek açısından çok önemli bir karar aldık. Yani size kendimizi teslim ettik.” ifadeleriyle anlattı.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ HİZMET ANLAYIŞLARINI, PROJELERİNİ ANLATMAK DURUMUNDA KALDIKLARI BİR SEÇİMİ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasının devamında; “Hür ve müstakil denilen mesele neyi getirdi? Şu anda Türkiye'de hemen hemen her siyasi partinin aday çıkarıp sizlerle projelerini yarıştırdığı, hizmetlerini nispeten yarıştırdığı ve illerde artık şuculuk buculuk konuşmasının çok daha az olduğu ve sonuç itibariyle mecburen ve mecburiyetten belediye başkan adaylarının hizmet anlayışlarını, projelerini anlatmak durumunda kaldıkları bir seçimi inşa etmeye çalışıyoruz. İnşallah inşa ettik. Yolculuğumuz budur.” dedi.

 

 

“GERÇEKTEN SİYASİ ETİĞE UYMAYAN BİR DURUMDUR.”
Meral Akşener İYİ Parti’nin hür ve müstakil kararına gelen eleştirilere yönelik; “Biz hür ve müstakil kararı aldıktan sonra il başkanı, ilçe başkanı birçok belediye meclis üyelerimiz dahil yönetimde olan arkadaşlarımız dahil Ankara'da 7’den 77’ye herkes istifa etti. Niçin? Hür ve müstakil kararı aldığımız için. Şimdi buraya bir mim koydum, bunu not ettik. Seçiminde yardımcı olan, arkasında duran bir siyasi partinin yöneticilerine bunu yapan; gerisini söylemeyeyim… Aynı şey Antalya'da oldu. O biraz daha orta karar gitti. Belediye meclis üyelerimiz, eski il başkanlarımız, şunlar, bunlar gittiler. Benzer bir durum İstanbul'da biraz daha üstten, belediye meclis üyeleriyle sınırlı kaldı. Ama asıl vahim olanı ne biliyor musunuz? Bununla bu arkadaşların övünmesi. Siyasi partilerden birbirine elbette geliş gidişler olabilir. Yani o, onu belediye başkan adayı yapmaz; onu bir şey yapmaz. Öbür partiye transfer olur ama şu hareket yapıldığı andan itibaren eğer sistemi boşaltacak kadar bu işin içine girmişse bir belediye başkanı bu gerçekten ahlaksızlıktır. Gerçekten siyasi etiğe uymayan bir durumdur. Ben de Meral Akşener’sem elbette bu sahtekârlıkların gereğini yapmak benim için bir namus borcudur.” şeklinde konuştu.

“11 GÜN KALDI SAYIN ERDOĞAN. EMEKLİLERE 7.000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ VER, 11.000 TL SEYYANEN ZAM YAP!”
Akşener emeklilerin hakları için Sayın Erdoğan’a seslendiği konuşmasında; “Tam 50 tane program yapmış olacağım ben seçim bittiğinde. Miting yapmıyorum, öyle toplantı yapmıyorum bildiğiniz tabanvay geziyorum. Emekliler aç. Antalya gibi ekonomisi yüksek bir şehirde bile aç. Ben sizin huzurunuzda, hazır basın da buradayken Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. 11 gün kaldı Sayın Erdoğan. Bakın değerli emekli kardeşlerim; Bağ-Kur’lusundan SSK’lısına kadar hepsi için söylüyorum bunu. 7.000 TL bayram ikramiyesi ver Sayın Erdoğan. 2 dudağının arasında. Sonra dön 11.000 TL seyyanen zam yap o insanlara. Sonra da asgari ücret seviyesine kadar çıkar emekli kardeşlerimizin maaşlarını. Şimdi bunu yaptın, yaptın. Yapmadın emeklilerin oylarına talibim ve görün bakın her yerde emekli konuşarak kök söktüreceğim.” ifadelerini kullandı.

“SAYIN ERDOĞAN BU 100.000 ÖĞRETMEN TAYİNİ DERHÂL YAP!”
Meral Akşener öğretmenler için 100 bin atama isteğini yineleyerek; “Bu kadar okul açtınız, onca genci öğretmen olmak üzere gönderdiniz, o sınavları kazandılar ve sonuç itibarıyla o çocuklar işsiz. Hepimiz beraber bir şey söyledik seçime giderken 100.000 öğretmen dedik. Aynı Sayın Erdoğan bu 100.000 öğretmen tayini derhâl yap. Yapmadığın takdirde bütün öğretmenlerin oylarına talibim. Ondan sonra da kök söktüre söktüre bu tayini yaptıracağım sana. Ve mülakatın kaldırılmasını da.” şeklinde konuştu.

“BİR KERE DE BENİ KAZANDIRIN. BAKALIM NE OLACAKMIŞ HEP BİRLİKTE GÖRELİM”
Akşener konuşmasını; ““Kim, nedir?” üzerinden oy verin, beni güçlendirin. Muhalefet nasıl yapılırmış ben de size gösterme fırsatı bulayım. Ömrüm, bütün siyasi hayatım birilerine kazandırmakla geçti. 2 belediye başkanına kazandırdık, cumhurbaşkanı adayı olsun istediniz, söyledik. Suçlu ben oldum. Ya arkadaş bir kere de beni kazandırın. Bakalım ne olacakmış hep birlikte görelim.” ifadeleriyle sonlandırdı.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI