Bugun...



İyi Parti Antalya Milletvekili Bahşi'den Ticaret Bakanı Muş'a soru önergesi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin Bulgaristan sınır kapısında evrak, kalite ve analiz kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 06-08-2022 18:29

İyi Parti Antalya Milletvekili Bahşi'den Ticaret Bakanı Muş'a soru önergesi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin Bulgaristan sınır kapısında evrak, kalite ve analiz kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi. 

“İHRACAT OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

Zor şartlar altında ihracat yapmaya çalışan vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ,
“Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en önemli sınır kapısı olan Kapıkule’den geçişte, Bulgaristan tarafında gıda ve benzeri bazı ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarın kapatılarak analiz için malların sınıra 350 km uzaklıktaki Sofya’ya gönderilmesi nakliyeci esnafını 4-5 gün sınır kapısında beklemek zorunda bırakmaktadır. Bundan dolayı ihraç edilecek yaş sebze ve meyveler çürüme riskiyle karşı karşıyadır.
Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bu şartlarda birde ihracatçının böyle sorunlarla karşı karşıya kalması zaten zor durumda olan üreticiyi üretemez hale getirmektedir.” dedi.


“BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?”

Konuyu Meclis gündemine taşıyıp Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi sunan Milletvekili Bahşi, şu sorulara cevap aradı:     

1-Yaşanan sorunun aşılması, mağduriyetlerin giderilmesi için Bulgaristan makamları nezdinde bir girişiminde bulunacak mısınız?

2-İhracatçının önünü açarak üreticimizin güçlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI