Bugun...



İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Akseki, Gündoğmuş ve İbradı’da bilgilendirme toplantıları yapıldı

Etkileyici doğaları, karakteristik mimarileri, doğal güzellikleri, iklimi, tarihi değerleri ve zengin kültürel dokularıyla alternatif turizm için ön plana çıkan üç ilçede gerçekleştirilen toplantılarda Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü tarafından konutların turizm amaçlı kullanımına ilişkin yönetmelik çerçevesinde vatandaşlarımızın kendi mülklerini ev pansiyonculuğu kapsamında kullanımına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2024 16:58

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Akseki, Gündoğmuş ve İbradı’da bilgilendirme toplantıları yapıldı

Etkileyici doğaları, karakteristik mimarileri, doğal güzellikleri, iklimi, tarihi değerleri ve zengin kültürel dokularıyla alternatif turizm için ön plana çıkan üç ilçede gerçekleştirilen toplantılarda Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü tarafından konutların turizm amaçlı kullanımına ilişkin yönetmelik çerçevesinde vatandaşlarımızın kendi mülklerini ev pansiyonculuğu kapsamında kullanımına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bölgeyi ziyaretinde tarihi evlerin korunması ve bunların kültür turlarında değerli konaklama tesisi olarak kullanılması gündeme gelmişti. Yasada vatandaşlar tarafından kullanılmasına imkân sağlanan evlerin bu sayede korunması ve restore edilmesi amaçlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılında İbradı ve Akseki’deki tarihi evlere proje ve uygulama yardımı olarak yaklaşık 20 milyon TL hibe sağlanmıştı. Ayrıca İbradı ve Akseki ilçelerinde 2023 yılında sokak sağlıklaştırma çalışmaları için 24 milyon TL’lik yatırım yapıldı.
Ekolojik Turizmin değerlendirilmesi gereken bir potansiyele sahip olan bölgede hizmet kalitesinin artırılması amacıyla bölgede faaliyet gösteren turizm işletmecileri ve personeli, girişimciler ile yöre halkın yönelik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile 2022 yılı sonunda eğitim programı düzenlenmişti. Düzenlenen eğitimle katılımcılar ekolojik turizm, girişimcilik, konaklama ve ev pansiyonculuğu, konaklamada hizmet kalitesi, ekolojik turizm destinasyonu yönetimi ve doğru örgütlenme, sürdürülebilir eko turizmin kritik unsurları konularında eğitim aldılar. Yapılan yatırımlar, verilen hibeler ve eğitimlerle bölgenin alternatif turizmin merkezi olması için çalışmalar durmaksızın devam ediyor.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI