Bugun...



Her Yağmurda Afet

Kumluca İlçesi'nde, son zamanlara kadar yaşanan kuraklık korkusu, yerini afet korkusuna bıraktı. Her yağışta, 'sel-dolu ve hortum' afet üçlüsünün en az iki tanesi yaşanıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-01-2021 18:34:40 Tarih: 05-01-2021 18:25

Her Yağmurda Afet

Kumluca İlçesi'nde, son zamanlara kadar yaşanan kuraklık korkusu, yerini afet  korkusuna bıraktı. Her yağışta,  'sel-dolu ve hortum' afet üçlüsünün en az iki tanesi yaşanıyor.
İlçe merkezi ve Mahallelerinde son yıllarda sebzeciliğin önem kazanması, metrekare birime düşen kazancın, narenciyeye oranla daha fazla olmasıyla, vatandaşlar narenciye bahçelerini sökerek, sera kurmaya ağırlık verdi. Tabiatın dengesinin bu şekilde değişime uğradığını ifade eden bazı vatandaşlar ise, bu yıl toplamda dört kez yağmurun olduğuna işaret ederek, yağan bu dört yağmurun her birinde, bir afet yaşadık dediler. Çiftçiler için  üç ana başlıkta ifade edilen afet; 'sel-dolu ve hortum' olarak lanse edilirken, her yağmur yağışında, bunlardan en az iki tanesinin yaşandığına dikkat çektiler.
Bugün yağan yağmur da, Kumluca İlçesi''nin Mavikent ve Beykonak Mahallelerini etkisi altına aldı. Aniden bastıran yağmur ve dolu, bu iki Mahallede büyük ölçüde hasara yol açtı. Yağışların yer yer devam ettiği bildirilirken, hasar tesbit çalışmalarının, yağış sonrası yapılacağı ifade edildi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI