Bugun...



Hasyurt Tarım Fuarı çalışmaları sürüyor

Geçmişi, çeyrek asra yakın bulunan, düzenlenmesine son 5 yıldır ara verilen Hasyurt Tarım Fuarı’nın, yeniden yapılması ile ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Finike Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) önderliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, tarım sektörünün bir çok aktörünün katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2020 18:06

Hasyurt Tarım Fuarı çalışmaları sürüyor

Geçmişi, çeyrek asra yakın bulunan, düzenlenmesine son 5 yıldır ara verilen Hasyurt Tarım Fuarı’nın, yeniden yapılması ile ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Finike Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) önderliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, tarım sektörünün bir çok aktörünün katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Pandemi tedbirleri nedeniyle, internet üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, kurum temsilcilerinin fuar ile ilgili düşünceleri masaya yatırıldı.
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, toplantıda yaptığı konuşmada; “Fuar, ilk olarak 1992 yılında düzenlenmiş. O dönemde küçük bir alanda gerçekleşmiş. Ancak, takip eden yıllarda büyüyerek, Uluslararası bir boyut kazanmış. 5 yıldır düzenlenmeyen fuarı, yeniden organize etmek ve bölgemiz üreticilerine, sektörlerindeki gelişmeleri, yenilikleri ve teknolojileri aktarmak istiyoruz. Umarım koronavirüs salgını hafifler ve fuarımızı 24-26 Mart 2021 tarihlerinde yeniden organize ederiz” dedi.
Okul bahçesinde küçük bir alanda, branda çadır altında başlayan fuarın, kısa sürede 10 bin metrekarelik alanda yapılmaya başlandığını hatırlatan Başkan Geyikçi, fuar nedeniyle yaşamını yitiren Belediye eski Başkanı Mahmut Esen’i de rahmetle andı. Başkan Geyikçi, konuşmasında bölgede tarım fuarına olan ilginin büyüklüğünden ve bunun sonucunda duyulan ihtiyacı da ifade etti. ATB Başkanı Ali Çandır ise konuşmasında, Batı Akdeniz’in tarımsal üretimde önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ise, fuarı eski coşkusuyla düzenleyecek birikime sahip olduklarını ve düzenlemeyi istediklerini söyledi.
Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, bölgenin İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Hal Derneği Başkanları, Tüccarlar Derneği Başkanları ve sektör paydaşları katıldı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI