Bugun...



Gürer: “Sigortası olmayan çiftçiye Cumhurbaşkanı afet zararı için destek sağlamalıdır”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sel ve su baskınlarının tarım alanlarına verdiği zararı Meclis gündemine taşıdı…

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 18:02

Gürer: “Sigortası olmayan çiftçiye Cumhurbaşkanı afet zararı için destek sağlamalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te yaptığı konuşmada son günlerde sel, bu baskını ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçilere, ÇKS kaydı ve TARSİM sigortası aranmaksızın destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticinin perişan durumda olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Gürer, doğal afet kapsamında, üreticilere sigorta kaydı aranmadan bu yönüyle destek verilebileceğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de söz alarak, son ünlerde etkisini artıran sağanak yağış ve dolunun neden olduğu su baskını, sel ve taşkınların çiftçiler üzerinde yarattığı mağduriyete değindi.
 
Niğde’de il genelinde ani yağmur ve dolu yağışlarıyla oluşan selin ekili alanlarda büyük zarara neden olduğunu anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Niğde merkez dâhil, Merkez, Orhanlı, Dündarlı, Sazlıca, Kayırlı, Edikli ve Ova köyler ile Altunhisar ilçesi Ulukışla köyü, Yakacık köyü, Bor ilçesi Halaç ve Kaynarca köyleri, Çamardı ilçesi Üskül köyü başta olmak üzere yoğun yağış alan bölgelerde binlerce dönüm ekili arazi ile bağlar, bahçeler zarar görmüştür” dedi.
CHP Milletvekili Gürer, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dâhil TARSİM sigortası olanların zarar ziyanlarının derhâl tespit edilip zararlarının karşılanması gerektiğini belirten Gürer, “TARSİM sigortası olmayan çiftçiler için Cumhurbaşkanı doğrudan yetkisini kullanmalı, zararların karşılanması için talimat vermelidir. Çiftçilerin afet nedeniyle uğradığı zararların sigorta aranmadan karşılanması sağlanmalı, çiftçi, üretici perişan durumda olduğu için bu yönlü de destek verilmelidir…” ifadelerini kullandı.


SEL BÖLGEDE ETKİLİ OLDU
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde etkili olan dolu ve sel felaketi Bor   Çukurkuyu kasabası, Kızılca köy ve Ereğli’nin Zengen beldesinde de tarım alanlarına büyük zarar verdiğini ifade etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI