Bugun...



Gürer: “Göç ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getiriyor”

Gürer, işsizlik, yoksulluk ve göç sorununu TBMM gündemine taşıdı

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2022 16:52

Gürer: “Göç ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getiriyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizin kanayan yarası olan işsizlik, yoksulluk ve göç gibi sorunları, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesiyle, Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, 8 milyona yakın mültecinin bulunduğu resmi kayıtlara göre de 75 bine yakın kaçak göçmenin yakalandığı ülkemizde, bu sorunun neden olabileceği olumsuzlukların belirlenmesi talebiyle verdiği Meclis Araştırma Önergesinde, yerli ve yabancı göçmenlerde ilgili istatistiki verilerden de yararlanılarak, göç krizine  ile oluşan  sorunlara önlem alınmasını istedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde, göç, işsizlik ve yoksulluk gibi sorunların toplumsal sorunların en temel nedenleri arasında yer aldığına dikkat çekti.
Göç alma ve göç verme durumunun ülkemizin 2015 yılından itibaren sosyal ve ekonomik durumunu olumsuz etkileyen sorunlardan biri olduğuna değinen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “ İşsizlik ve yaşam kalitesinin düşmesi  ülkemizde beyin göçüne neden olmaktadır. Ülkemizden iyi yetişmiş vatandaşımız ülke dışına giderken yoksul ülkelerden de ülkemize ucuz işçi gelişi sürmektedir. 2022 yılında Türkiye'de yakalanan kaçak göçmen sayısı 74 bin 516 olarak kayıtlarda yer almaktadır. Göç alma, göç verme ve kaçak yaşayan mülteci durumu ülkemizde ekonomik, sosyal ve iç huzuru etkileyen sorunlara  etkisi kapsamlı biçimde  ele alınmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
İnsanların temel yaşamsal gereksinimlerini karşılayacak ekonomik gücünün olmaması olarak tanımlanan yoksulluğun, toplumun bir kesiminin, diğerlerine göre düşük yaşam koşullarına mahkûm olması anlamına geldiğini de belirten Ö.Fethi Gürer , “Asgari ücret açlık sınırı altında kalması ve sigortalı iş olanağının daralması ile enflasyondaki artış ülkemizden eğitimli gençleri gelişmiş ülkelere gitmeye yöneltirken ülkemizde sorunlu ve az gelişmiş ülkelerden gelenlerin  varlığı ile göç alan ve veren durumundadır. Bu durum farklı sorun  ve sorumlulukları da beraberinde getirmektedir” dedi.
Gürer, Ülkemizde yaşanan ve gözlenen işsizlik, göç ve yoksulluk alanlarındaki sorunların çözümlenmesi ve bu sorunları yaşayan kesimlere destek sağlanmasının da önemli olduğunu vurguladı.
TBMM kurulacak bir araştırma komisyonu ile tüm sorunların kapsamlı biçimde irdelenip çözüme yönelik önerme ve düzenlemelerin yararlı olacağını belirtti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI