Bugun...



Gürer: “e- kitap’ta KDV kaldırılsın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, e-kitap, sesli kitap, veri tabanları ve eğitim portallarının satış fiyatında KDV’nin kaldırılması için Kanun Teklifi hazırladı.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2022 16:49

Gürer: “e- kitap’ta KDV kaldırılsın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, e-kitap, sesli kitap, veri tabanları ve eğitim portallarının satış fiyatında KDV’nin kaldırılması için Kanun Teklifi hazırladı.
Gürer, çevreci oluşu ve farklı pek çok avantajları göz önünde bulundurularak e- kitapların desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hazırladığı, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu.
CHP Milletvekili Gürer, teknolojik gelişmelerin e- kitap ve sesli kitaba geçişte hızlı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.
Son yıllarda yurtdışında okuma alışkanlıklarını değiştiren e-kitap uygulamasının, Türkiye’de de büyük ilgi görmeye başladığını anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yer kaplamaması, yazı büyüklüğünün göz zevkinin göre ayarlanması ve çoklu ortam öğelerinin bulunabilmesi gibi avantajlı özellikleri tercih edilmesinin ve hızlı kabul görmesini sağlamıştır. Belki en önemli faydası herhangi bir ağacın kesilmesine neden olmamasıdır. Bu sebeple desteklenmesi ve yaygınlaştırılması son derece önemlidir” dedi.
Çevreci oluşu ve farklı birçok avantajı beraberinde getiren e-kitapların desteklenmesi ve yaygınlığının artırılması için fiyat politikalarının etkili olduğuna da işaret eden Gürer, hazırladığı Kanun Teklifi’nde şu ifadelere yer verdi:
“ Özellikle fiyatların aşağı çekilebilmesi adına KDV muafiyetinin getirilmesi oldukça faydalı olacaktır. Basılı kitaplarda olduğu gibi farklı okuma ihtiyaçlarını karşılayan e-kitap, sesli kitap, veri tabanları ve eğitim portallarının yaygınlaşması adına KDV’den muaf tutulması son derece önemlidir.”
3065 SAYILI KATMA DEĞER VERGİSİ HAKKINDA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİRKANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (n) bendine “basılı kitap ve süreli yayınların teslimi” ibaresinden sonra gelmek üzere “e-kitap, sesli kitap, veri tabanları ve eğitim portallarının teslimi” ibaresi eklenmiştir.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI