Bugun...



Gürer: “23 Nisan; egemenliğin millete verildiği gündür”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 23 Nisan 1920 tarihinin ‘egemenliğin, gerçek sahibi olan millete verildiği gün’ olarak tarihe geçen, dünya tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2021 17:35

Gürer: “23 Nisan; egemenliğin millete verildiği gündür”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 23 Nisan 1920 tarihinin ‘egemenliğin, gerçek sahibi olan millete verildiği gün’ olarak tarihe geçen, dünya tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu söyledi.
 
GÜRER’İN 23 NİSAN MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 101. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
GAZİ MECLİS’İN KAHRAMANLIKLARI
23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının öncülüğünde açılan Gazi Meclis’in, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanlarının yazılmasında büyük rol oynadığı gibi, sonsuza kadar yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kurulmasında da en büyük pay sahibi olduğunu ifade etti.


DÜNYA TARİHİNİN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİ 23 NİSAN 1920’DİR
Bundan 101 yıl önce TBMM’nin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” denilerek kurulduğunu anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “23 Nisan 1920 tarihi, egemenliğin gerçek sahipleri olan millete verildiği gün olarak tarihe geçmiştir ve bu tarih dünya tarihinde en önemli günlerden biridir” şeklinde konuştu.


YURTTA SULH, DÜNYADA SULH
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hem Türk çocuklarına hem de tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dünyada çocuklara ithaf edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi, ‘yurtta sulh dünyada sulh’ diyen Büyük Önder’in dünya barışı için attığı önemli bir adım olarak da nitelendirilmelidir” diye konuştu.


GENÇLERİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ
Karakterinde bağımsızlık olan milletimizin uçurumun kıyısından, dünyanın en demokratik yönetim şekli olan Cumhuriyete kavuşmasına kadar geçen sürede dünya tarihine altın harflerle yazılan kahramanlık destanlarına imza atıldığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, çok zor şartlar altında yedi düvele karşı konarak kazanılan cumhuriyetimizi korumak ve sonsuza kadar yaşatmak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin en önemli görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.


MECLİS İŞLEVSİZ HALE GETİRİLDİ
Bundan 101 yıl önce kurulan Gazi Meclis’in, aradan 1 asır geçtikten sonra mevcut iktidar tarafından işlevinin sınırlanmaya çalışıldığını ancak egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ülküsünün sonsuza kadar yaşanacağını ifade eden Gürer, ilk seçimde halkın oyları ile iktidar olacak millet ittifakı ile yeniden güçlü parlementer sisteme geçileceğini ifade etti.Gürer,demokrasiye ve tüm ilkeleriyle cumhuriyete daha çok sahip çıkılması gereken bir dönemden geçildiğini söyledi.


PANDEMİ, COŞKUYA ENGEL OLMASIN
Geçtiğimiz yılın başında ortaya çıkan korona virüs salgının, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de can kayıplarına neden olduğunu, bu sebeple, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kısıtlı bir şekilde kutlanacağını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her şeye rağmen evimizden de olsa bu önemli günü, çocuklarımızla birlikte, 23 Nisan ruhunu hissederek kutlayacağız. Umut ediyorum ki, bu salgın en kısa zamanda tüm dünyada etkisini kaybeder ve bizler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başta olmak üzere tüm bayramlarımızı coşkuyla, gerektiği gibi kutlamaya devam ederiz” şeklinde konuştu.
Gürer, mesajında “Önderimiz Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI