Bugun...



GÜNKAF’a 25 binin üzerinde öğrenci katıldı

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güney Kariyer Fuarı’nda (GÜNKAF) 25 binin üzerinde katılımcı işverenlerle bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 14:35

GÜNKAF’a 25 binin üzerinde öğrenci katıldı

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güney Kariyer Fuarı’nda (GÜNKAF) 25 binin üzerinde katılımcı işverenlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 12 üniversitenin katılım sağladığı Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF), Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılış töreni Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, 12 üniversitenin rektörü ve il protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Fuara Akdeniz Üniversitesi’nin yanı sıra Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi, Alanya Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Belek Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri katılım sağladı.

85 FARKLI ETKİNLİK

İki gün süren Güney Kariyer Fuarı’nda (GÜNKAF) mülakatlar, söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları gibi 85 farklı etkinlik düzenlendi. 4. nesil kahve deneyimleri, resim atölyesi, seramik atölyesi, turizmde rekreasyonel geri dönüşüm atölyesi, katı sanatı atölyesi, ebru atölyesi, sushi atölyesi, tiyatrolar, dans gösterilerinin yanı sıra Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi TIR'ını da gezme fırsatını yakalayan öğrenciler alanında yetkin isimlerin tecrübe paylaşımlarından faydalandı. Katılımcılar 200’ün üzerinde açılan firma stantlarını ziyaret ederek iş ve staj imkânları için birebir görüşme fırsatı buldu.

YILDIZ İSİMLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

GÜNKAF’ta Dünyada ilklere imza atan Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan da öğrencilerle bir araya gelerek kariyerini ve alanıyla ilgili merak edilenleri paylaştı. Katılımcılar, Antalya Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci ve Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar’dan Hakimlik ve Savcılık Meslek Tanımı Kariyer Planlama Tavsiyelerini dinledi. Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt’ta öğrencilerle buluştu. Savunma Sanayii firmaları tarafından Savunma Sanayiinde Yetenek Yönetimi Paneli de gerçekleştirildi.

2023 Dünya Okçuluk Şampiyonu Mete Gazoz, Sanatçı Sümer Ezgü, Eski Milli Futbolcu/Teknik Direktör Ümit Karan, Güreşçi İsmail Balaban, Turan Balaban, TV Yapımcısı/Sporcu/Eğitmen Serdar Kılıç gibi yıldız isimler öğrencilerle bir araya gelerek keyifli sohbetler gerçekleştirdi. CBİKO Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanı Dr. Neşe Gülmez, CBİKO İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Savaş Ceylan, Sunexpress İK Koordinatörü Dr. Yasin Öztürk, KOSGEB Antalya Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, Piksel Akademi Kurucusu Emrah Kozan, Tour of Antalya Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, HÜRKUŞ Pilotu Murat Özpala da iş hayatlarındaki bilgilerini katılımcılara aktardı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI