Bugun...



Gençlik ve Spor Çalışma Grubu'nun kentle ilgili öncelikli önerileri

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, kentle ilgili öncelikli önerilerini yayınladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-03-2024 17:31:11 Tarih: 27-03-2024 17:22

Gençlik ve Spor Çalışma Grubu'nun kentle ilgili öncelikli önerileri

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, kentle ilgili öncelikli önerilerini yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Spor alanlarındaki mülkiyet sorunları giderilmeli’

Antalya halkının spora katılımını sağlamak, desteklemek ve spor tesislerinin verimli kullanılması sağlamak amacıyla yıllardır etkin çalışmalar yapmakta olan Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, kentte toplumun her kesimince ulaşılabilir spor alanlarının oluşturulmasına yönelik bir öneri rapor hazırladı.

Gençlik ve Spor Çalışma Grubu’nun hazırladığı raporda kente yakışır spor alanlarının oluşturulmasına yönelik öneriler şöyle sıralandı:

1-İmar Planlarında Aktif Yeşil Alan ve Spor Alanı olarak tanımlanmış ve fiziksel aktiviteye elverişli mevcut bina ve alanların kamu kullanımına kazandırılması, halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ve okul alanlarına yakın olan, imar planlarında ‘’Semt Spor Alanı ‘’ olarak ayrılmış arazilerin mülkiyet sorunlarının çözülerek yeni alanlar planlanırken sportif branş türü ve yer seçiminde; bölgenin kültürel, coğrafi ve demografik yapısının dikkate alınması bölgeye uygun olan branşa yönelik tesis yapılması konusunda çalışmaların başlatılması ve mülkiyet sorunu olmayan alanların çocukların ve gençlerin kullanımına açılması gerekmektedir.

2- Yeni kent içi ulaşım planlarınızda; her yere yürüyerek ve bisiklet ile ulaşabildiğimiz hem daha düşük yoğunluklu yaşam alanları oluşturarak hem de mevcutta şehrimizde çok yetersiz olan bu ulaşım akslarını yaygınlaştırmayı önceliklendirdiğiniz bir süreç başlatılarak halı hazırda yapılmış kısıtlı kullanılan bisiklet yollarının şehir içindeki diğer bisiklet yolları ile bağlantısının yapılması ve  tüm şehri etaplayarak yeni ve sağlıklı bisiklet yolları tasarlamalı. Ayrıca ; toplumun sıklıkla kullandığı  AVM, kamu kurumları, hastaneler vb. alanların  önlerinde bisiklet parklarının yapılarak halkın bisiklet kullanımını artırmak için çalışmalar başlamalı. Öncelikli hedef bisikletin şehrimizde gerçek bir ulaşım aracı olarak kullanılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşturabilmek olmalıdır.

3- İlimiz yılın her günü spor yapılabilecek bir coğrafi noktada olup  her yıl binlerce takım ve sporcu kamp ve özel turnuvalar için konaklamaktadır.

a) Dünyada turizm açısından önemli bir yerde bulunmakta olan ilimiz spor turizmi olarak turizm de  büyük sahibidir. İlimiz sınırları içinde ki turizm amaçlı konaklama tesislerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının bisiklet dostu konaklama merkezleri mevzuatına uygun otel sayısını arttırarak Alternatif turizm olan bisiklet turizmi özelindeki çalışmaların küçük ama değerli dokunuşlarla Türkiye'nin bisiklet turizminden alacağı payı çok daha yukarılara taşımak mümkün olacaktır . Bunun yanında ülkemizde sadece Konya ilinde bulunan kapalı Veledrom pistinin ilimizde de yapılması ivedilikle planlanmalı ve gerçekleştirilerek ülke Turizmine ve Antalya’mıza büyük katkı sağlamak olmalı. 

b) Bu paydan daha fazla kazanmak için; Uluslararası yarışmaların çeşitlendirerek, Konyaaltı Sarısu mevkisinde ve Muratpaşa, Lara plajları bölgesinde plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu tesislerini kalıcı olarak ilimize kazandırılması gerekmektedir.

c) Antalya’da tesisi olmayan spor branşlarına yönelik olarak tesisleşme sürecine girilmesi ve branşın tanıtımını yaparak gençlerin ilgisini çekmek spor yapan kişi sayısını artırmak.

d) Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri ve Antalya İl Envanterine dâhil edilmiş bir kültürel etkinliktir. Evliya Çelebi’nin Seyahatname ’sinde bahsettiği Elmalı Güreşleri aynı zamanda Osmanlı Devlet Arşivlerine de geçmiş bir organizasyon olarak bilinmekte olup bu yıl 672. Si düzenlenecek olan bu büyük organizasyonun, hamamı, saunası banyosu, sporcu dinlenme alanları, sporcu konaklama alanlarının olduğu, seyirci tribünlerinin ihtiyacı karşılayacak kadar arttırılarak yeniden düzenlenmesi ile kalıcı bir şekilde tesisinin yapılması sağlanmalıdır.

e)Ülkemizde büyük karşılığı bulunan ve ilimizde de yaygın hale gelen Çim Hokeyi sahasının yapılarak çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması sağlanmalıdır.

f)  Çalışma grubu olarak amacımız, herkesi, özellikle de çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren spora başlatmak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Böylelikle güçlü birey, güçlü toplum ve güçlü Türkiye bu şekilde inşa edilecek. İlimiz hızla genişleyen ve hızla nüfusun arttığı önemli bir şehir olmasından dolayı halkımızın gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek Atletizm pistine ve açık kapalı yüzme havuzlarına ihtiyaç vardır. Atletizm pisti Sadece Zeytinköy bölgesinde ve Akdeniz Üniversitesinin içinde bulunan pist sayısının arttırılarak ulaşımda zorluk çekilmeyecek yerde 6 kulvarlı halkın kullanabileceği rekreasyon amaçlı 1 adet atletizm pisti ve profesyonel sporcularımızın antrenmanlarının da yapabileceği 1 adet Atletizm pistine ihtiyaç vardır.

g) Akdeniz üniversitesi kampüsü içerisinde kullanılan 1 adet kapalı yüzme havuzu ve yine Üniversite kampüsü içinde yapımı devam eden Gençlik Spor İl müdürlüğümüze bağlı olacak yüzme havuzu, Varsak bölgesinde bulunan ve kapalı yüzme havuzu ve Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme havuzu ilimizin ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Yüzme sporcularımızın antrenmanlarında; ulaşımda ve saatlerinde zaman sıkıntısı yaşanmaması için birkaç tane açık ve kapalı havuzun bulunduğu yüzme kompleksine ihtiyaç vardır. Yıl içinde planlamasının yapılarak gençlerimize kazandırılması gerekmektedir."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI