Bugun...



FutureFest Zirvesi'nde Yenilikle İlham Bulanları buluşturuyor

Akdeniz Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, IEEE Akdeniz FutureFest Zirvesi'nde Yenilikle İlham Bulanları buluşturuyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 21:11

FutureFest Zirvesi'nde Yenilikle İlham Bulanları buluşturuyor

Akdeniz Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, IEEE Akdeniz FutureFest Zirvesi'nde Yenilikle İlham Bulanları buluşturuyor.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda Antalya Teknokent sponsorluğunda Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının desteğiyle düzenlenen FutureFest etkinliğinde mühendislik, kariyer, teknoloji ve girişimcilik temaları üzerine alanlarında uzman kişiler öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğim açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, İEEE Akdeniz Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, İEEE Akdeniz Topluluk Başkanı Berkay Özcan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

126 TOPLULUĞUN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERİ VAR

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen “Akdeniz Üniversitesi olarak şu anda 126 topluluk var bünyemizde otuzun üstünde de başvuru var. Diğer üniversitelerle kıyasladığımızda da çok büyük bir sayı aslında bu. Sosyal alanlardan tutun da mühendislik, teknik alanlara, odaklı spesifik konulara kadar birçok topluluğumuz var ve çok ciddi etkinlikler düzenliyorlar. Çok büyük boyutlu olanlar da var. Bugün aslında odaklı mühendislik, elektrik, elektronik, bilgisayar, yazılım alanlarında odaklı bir konuda da ciddi bir katılım olduğunu görüyorum salonda. Bu da tabii bizleri sevindiriyor.” dedi.

ETKİNLİĞİ DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Özen, “Tartışacağınız konular FutureFest olarak zaten çok doğru bir şekilde adreslenmiş durumda. Ben 2 gün sürecek bu etkinlikte çok kıymetli paneller yapılacağını biliyorum. Programınıza baktım. Teknokent’ten sektörden çok kıymetli konuşmacılar, panelistler var. Aramızda Süleyman Demirel Üniversitesi'nden aynı odayı, aynı masayı birlikte paylaştığım sevgili abim de burada Selçuk hocamız kendisine de çok teşekkür ediyorum aramızda olduğu için. Ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen İEEE Topluluğu gençlerimize, danışman hocamıza ve ilgili birimlerdeki katkı koyan arkadaşlarımıza bu süreçte panel ve konuşma yapacak şirket sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum. Sağ olun.” şeklinde konuştu.

22 PROJE 40 MİLYON TL FON

Programın düzenlenmesinde emeği geçen İEEE Topluluğuna ve sponsorlara teşekkür eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, “2023 yılında ulusal ve uluslararası devam eden projelerle beraber 22 proje 40 Milyon TL’ye yakın fonla Mühendislik Fakültesi ulusal ve uluslararası fonlarla fonlandı. 40’ın üzerinde öğrenci arkadaşımız TÜBİTAK tarafından fon almaya hak kazandı. Bir o kadar öğrenci arkadaşımız TÜBİTAK tarafındaki projelerde görev aldı. TÜBİTAK’ın yatırım fonuna dönen yeni BİGG stratejisinde, üniversitenin geçen ilk 4 projesinin ikisi Mühendislik Fakültesi’ne ait. 1711 Yapay Zeka Ekosistem Çağrısında 17 projenin ikisinde sürdürülebilir turizmde ve ulaşımda partnerlik yapan, yöneten bir Mühendislik fakültesi var.” ifadelerini kullandı.

İCAT ÇIKARMANIZI TAVSİYE EDİYORUM

İEEE Akdeniz Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, toplantıya katılan gençlerden ricasının üretmeyi, girişimci olmayı, icat çıkarmayı, eleştirmeyi, itiraz etmeyi, sorgulamayı ve arkasında da lütfen doğru bir öneride bulunmayı, önerilerinize takipende iyisini yapma hedefinde olmalarını gençlere tavsiye ettiğini söyledi.

İEEE Akdeniz Topluluk Başkanı Berkay Özcan, “Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) öğrenci topluluğumuza, emeği geçen hocalarımıza ve katılım sağlayan konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

ALANINDA UZMANLAR ÖĞRENCİLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Etkinlik çerçevesinde çeşitli oturumlarda alanında uzman isimler öğrencilerle bir araya geldi.  Mühendis/Girişimci/Yatırımcı Ekseninde Trendler Söyleşinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak Moderatörlüğünde FutureFit Kurucusu Coşkun Çömlekçiyle söyleşi gerçekleştirdi. Teknoloji ve Bilişim Şehri Antalya başlıklı oturumda Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Yapay Zeka ve Etik konusunda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Deniz Uluşar, Günümüz Teknolojileri Panelinde Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat Moderatörlüğünde Halici Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, MSE Teknoloji CEO’su Mustafa Ersöz, Yapay Zekalılaştıramadıklarımızdan Mısınız? konusunda Blokchain & Yapay Zeka Akademi Kurucusu Devrim Danyal ve IEEE EMBS Türkiye Eski Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi IEEE'nin Bilimsel Araştırmalardaki Fonksiyonları konularında bilgiler paylaştılar.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI