Bugun...



Fırtına seraların plastik örtüsünü yırttı

Kumluca İlçesi'nde, dün gece saat 24:00'ten bu yana etkili olan fırtına nedeniyle, birçok seranın plastik örtüsü yırtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2021 17:28

Fırtına seraların plastik örtüsünü yırttı

Kumluca İlçesi'nde, dün gece saat 24:00'ten bu yana etkili olan fırtına nedeniyle, birçok seranın plastik örtüsü yırtıldı.
Kumluca’da dün gece saat 24:00'ten bu yana etkili olan sağanak yağmur ve fırtına, seralara zarar verdi.
Özellikle sabah saatlerinde etkisini arttıran lodos fırtınası, birçok seranın örtüsünü yırttı.

 


Zarar gören çiftçileri ziyaret eden Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce; “Gece saatlerinde başladı. Bugün saat 12:00 gibi sona erdi. Çok şiddetli doğu ve güney yönlü rüzgârlarla karşı karşıya kaldık. Yoğun bir yağış vardı. Allah’a çok şükür az hasarlarla atlattık. 3 – 5 çiftçimizin seraları zarar gördü. Bu kadar uzun süren fırtına sonrasındaki hasar için yüz binlerce şükür diyoruz. Allah'ımıza hamd olsun. Çiftçilerimize kolay gelsin. Allah beterinden korusun. Hasar çok cüz’i çok az diyebileceğimiz kadar, sadece plastiklerin patlaması şeklinde zarar oldu. Ama gece 12:00'den gündüz 12:00'ye kadar, ortalama 12 saat ciddi bir esinti oldu. Bu süre zarfında çiftçilerimiz teyakkuz halindeydi. Güzel de yağışlarımız oldu. Hamdolsun. Fırtınanın uzun sürmesi korkuttu ama, yine de ucuz atlattık denilebilir. Allah’ımıza yüz bin defa şükürler olsun” dedi.
Plastik sera örtüsü yırtılan çiftçi Alaaddin Çetiner(58) ise; “ Evin içinde oturuyorduk. Çok kuvvetli rüzgâr esti. Dışarı çıktım. Bir baktım. Benim seranın plastiğini yırtmış. Yapacak bir şey yok. Tamir edeceğiz. Üstünün plastiği yırtılınca, domateslerime yağmur  zarar verdi” dedi.
Fırtına, Kumluca'nın yaylası olan Altınyaka'da(Gödene) da etkili oldu. Malzeme koymak için oluşturulan depo tarzı kapalı yerlerin, sera örtüleri ve bazı araçlar için yapılan ve halk arasında garaj diye nitelenen oluşumlar fırtınadan zarar gördü.
Bölgede etkili olan lodos, Demre'de de Seralarda zarar verdi. Fırtına, burada da bazı seraların, plastik sera örtülerini parçaladı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI