Bugun...



Fezile Olkanlı'nın oldukça sıra dışı ve bir o kadar şaşırtıcı yeni romanı "Sonsuz" raflarda!

Kurgusu ile okuyucuyu sürükleyici bir yolculuğa çıkaran Sonsuz, başarılı dil kullanımıyla Türk edebiyatına yadsınamaz bir katkı olarak İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2023 17:32

Fezile Olkanlı'nın oldukça sıra dışı ve bir o kadar şaşırtıcı yeni romanı

Kurgusu ile okuyucuyu sürükleyici bir yolculuğa çıkaran Sonsuz, başarılı dil kullanımıyla Türk edebiyatına yadsınamaz bir katkı olarak İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Fezile Olkanlı’ nın zamana, geçmişe ve gerçekliğe ilişkin arayış peşinde olan kitabı; Sonsuz kahraman bakış açısı ile kaleme alınan her sayfasında heyecanlandıran ve İnsan gerçekten geçmişe gidebilseydi, yaptığı hataları veya kaybettiği insanları geri getirebilseydi, bunun bugüne etkisi ne olurdu? Kişi gerçekten bundan mutluluk duyar mıydı, yoksa getirdiği etkinin hayatına yansımalarıyla başa çıkamama ihtimali her şeyi altüst mü ederdi?
Tüm bu sorulara yanıt ararken, geçmişin zaman içindeki belirsizliğini ele alan Fezile Olkanlı okuyucuya zaman yolculuğu koşullarını ve bunun getirdiği sonuçlarını çarpıcı bir şekilde sunuyor. Dış görünüşüne aldanmamanız gereken bir dünya olan Sonsuz benzersiz ve gizem dolu detaylarla örülü kurgusu ile bir yandan kişinin kendini ve geçmişini sorgulamasına olanak sağlıyor, diğer yandan da okurunu zamanın sayfalarına hapsediyor.
İnkılâp Kitabevi imzasıyla okuruyla buluşan “Sonsuz” hayata, zamanda yolculuğa ve geçmişte değiştirmek istediklerimizin günümüze yansımasını sıra dışı yolculuğuyla anlatıyor.


Kitap Hakkında

“Zamana karşı koyabilmek için zamana ihtiyacım vardı! Tıpkı, aşkın acısıyla baş etmek için aşka ihtiyaç duyuyor olmam gibi...”
Hazan, bir sabah kapısına getirilen kutuyla birlikte hayatının tamamen değişeceğinden habersiz, evliliği yeni bitmiş, genç ve başarılı bir kadındır. Ömrünün büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçirmiş teyzesinden kalan eşyaların arasından büyüleyici güzellikteki bir madalyon çıkacaktır. Bu habis madalyon, hem onun hem de birçok kişinin hayatlarını, aşklarını ve hatta ölümlerini değiştirmeye hazırlanmaktadır.
Hazan bir anda kendisini zaman, aşk ve ölümle girdiği bir savaşın içerisinde bulur. İlk aşkını kurtarmak ve acı içinde geçirdiği yılları silmek için çıkacağı yolculuklar, onu asla tahmin edemeyeceği hayatlara ve gerçekliklere götürecektir. Bu gerçeklikler onu, cevaplanması çok zor sorulara ve bedeli fazlasıyla ağır kararlara sürükleyecektir.
Hazan, zamanla girdiği savaşı kazanıp geçmişi değiştirebilecek mi?
Geçmişi değiştirmek, onu mutlu edecek mi?
Sonsuz; zaman, yaşam, ölüm ve en çok da aşkla verilen savaşların, yapılan yolculukların anlatıldığı hüzünlü ama umutlu bir hikâye.

Yazar Hakkında
Fezile Olkanlı

1989 yılında Lefkoşa’da doğdu ve halen bu şehirde yaşamaktadır. İlk ve orta eğitimini Kıbrıs’ta tamamlamasının ardından, 2006 ve 2011 yılları arasında, İngiltere’de bulunan Southampton Üniversitesi’nde psikoloji alanında lisans eğitimi almıştır. Yüksek lisansını 2011 ve 2013 yılları arasında, Yakın Doğu Üniversitesi’nde klinik psikoloji alanında tamam- lamıştır. 2017 ve 2019 yılları arasında İngiliz Psikologlar Birliği onaylı, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlayarak psikoterapist unvanı kazanmıştır. Uzmanlığını aldığı 2013 yılından beridir, kendi özel kliniğinde aktif olarak görev yapmaktadır.
İlk romanı Sonbahar Masalı 2021 yılında yayımlanmış, 2022 yılında Ali Nesim Edebiyat Ödülleri’nden Genç Yazar Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır. İkinci romanı Kırmızı Liman ise 2022 yılında yanım- lanmıştır. Elinizde tuttuğunuz Sonsuz, yazarın üçüncü romanıdır.

Künye

Yayın Direktörü: Gülşen İşeri
Editör: Saliha Ulusoy
Son Okuma: Elif Erdağı
Kapak Çizim ve Tasarım Gilas Coşkun
Sayfa Tasarım: Aslı Varol







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI