Bugun...



Farma Sektörü’nün En İyi İşverenleri Listesi açıklandı

Sektörel, bölgesel ve tema bazlı listelerle En İyi İşverenleri ödüllendirmeye devam eden Great Place to Work® Enstitüsü, farma sektörünün en iyilerinin yer aldığı En İyi İşverenler Pharma™ 2022 Listesi’ni açıkladı. 3 farklı kategoride 11 organizasyon ilaç sektörünün en iyi işvereni oldu.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2022 19:16

Farma Sektörü’nün En İyi İşverenleri Listesi açıklandı

Sektörel, bölgesel ve tema bazlı listelerle En İyi İşverenleri ödüllendirmeye devam eden Great Place to Work® Enstitüsü, farma sektörünün en iyilerinin yer aldığı En İyi İşverenler Pharma™ 2022 Listesi’ni açıkladı. 3 farklı kategoride 11 organizasyon ilaç sektörünün en iyi işvereni oldu.

Great Place to Work® Enstitüsü, “Better World For All” temasını belirlediği 2022 yılında sektörel, bölgesel ve tema bazlı En İyi İşverenler listelerini açıklamayı sürdürüyor. İlaç ve sağlık sektörünün en iyi işverenlerinin yer aldığı En İyi İşverenler Pharma™ 2022 Listesi açıklandı. 10-99, 100-249 ve 250+ çalışan sayısı kategorilerinden oluşan listede bu yıl 11 organizasyon yer aldı. 10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde sırasıyla Zoetis Türkiye ve Kuzey Pharma bulunurken 100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde sırasıyla Chiesi İlaç, Servier İlaç ve Araştırma, Takeda Türkiye ve Astellas İlaç Türkiye yer aldı. 250+ Çalışan Sayısı Kategorisi’ndeyse AbbVie Tıbbi İlaçlar birinci oldu ve onu AstraZeneca İlaç, Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri, Novo Nordisk Türkiye ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama takip etti.

 

Eyüp Toprak: “İlaç ve sağlık sektörü çalışanları, hepimiz için daha iyi bir gelecek adına çalıştılar”
Sağlığın günümüzde olduğu gibi tarih boyunca insanlık için en önemli ve değerli şey olduğunu hatırlatan Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Tüm dünya olarak bu değerin kaybını en derin pandemi döneminde hissettik. Ancak sağlıklı günlere ulaşmamızı sağlayanlar sağlık sektörünün değerli çalışanlarının yanı sıra farma sektörünün çalışanları oldular. Sahada çalışanların özverisi olmasaydı, tedavi ve önlem yöntemleri bulmak için bu kadar çaba sarf edilmeseydi, yaşamlarını riske etme pahasına hastalarla ilgilenmeselerdi, şu anda yaşadığımız normalleşme olabilir miydi? Onlar, yani “Daha iyi Bir Gelecek İçin Çalışanlar” olmasaydı, dünyamız sağlıklı yaşamak için şüphesiz daha zor bir yer olacaktı. Great Place to Work® Türkiye olarak En İyi İşverenler Pharma™ 2022 listemizi hazırlarken listede yer alan organizasyonların insan odaklı olmak, değişim ve gelişimi teşvik etmek, Ar-Ge’ye önem vermek gibi unsurlarda farklılaştığını gördük. İlaç ve sağlık sektörünün Ar-Ge ve inovasyona en çok değer veren sektörlerin başında gelmesinin sebebi de bu. Teknoloji ile bütünleşen ilaç sektörü, sağlık için hep bir adım önde olma gayretinde. Merkezinde insan olan sektörün çalışanlarına bakış açısının farklı olması beklenemez. Great Place to Work® En İyi İşverenler Pharma™ 2022 listemizdeki organizasyonlar bu değeri çok iyi yansıtıyorlar. Onlara teşekkür ediyor, listede yer almalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

Harika işyerleri, Great Place To Work® sertifikası ile belgeleniyor
Great Place To Work® Enstitüsü, farklı büyüklük ve sektörlerdeki organizasyonlara 30 yıldan fazla süredir 5 kıtada 70’ten fazla ülkede mükemmel işyeri olmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda ölçümlemeler, yani veriye dayalı iç görüler sunarak, araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu bağlamda Great Place To Work® enstitüsü, çalışanların mevcut işyerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ çalışan deneyimi anketi ve Culture Audit©  kurum kültürü analizine dayanan 5 alanda organizasyonun “Herkes İçin Harika Bir İşyeri” oluşturmadaki deneyimlerini ölçümlüyor, raporluyor ve yol haritaları çıkartıyor. Her yıl dünyanın dört bir yanında aynı kriterler dahilinde 7 binden fazla organizasyonun çalışanlarıyla gerçekleştirilen anketlerle global çapta kıyaslanabilir sonuçlar elde ediliyor. Great Place to Work® sertifikalı olma hakkına sahip olan şirketler, 1 yıl boyunca harika iş yeri olduklarının tescili olan logo kullanımı ile genç ve parlak yetenekler için bir çekim etkisine sahip olmasının yanı sıra tercih edilen şirketlerden biri olduğunu tüm mecralarda paylaşabiliyor.

Great Place To Work® Türkiye, 2022 yılında sektörel, tema bazlı ve bölgesel en iyi işverenler listeleri açıklamayı sürdürecek. 9 Haziran’da açıklanacak olan Ege'nin En İyi İşverenleri™ 2022’nin ardından temmuz ayında Best Multinationals Listesi™ 2022 ve Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük 2022 En iyi İşverenler Listesi™ açıklanacak. Listelere aday olmanın ilk şartı olan Great Place to Work® Sertifikası’na sahip olmak için son başvuru tarihlerini https://www.greatplacetowork.com.tr/ adresinde görmek mümkün.

LİSTE SIRALAMASI:

10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi
    •    Zoetis Türkiye
    •    Kuzey Pharma

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi
    •    Chiesi İlaç
    •    Servier İlaç ve Araştırma
    •    Takeda Türkiye
    •    Astellas İlaç Türkiye

250+ Çalışan Sayısı Kategorisi
    •    AbbVie Tıbbi İlaçlar
    •    AstraZeneca İlaç
    •    Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri
    •    Novo Nordisk Türkiye
    •    Eczacıbaşı İlaç Pazarlama







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖREL Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI