Bugun...



Kumluca'da Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na Medine Çetin seçildi

Kumluca'da yapılan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde Medine Çetin; Kumluca Kadın Kolları İlçe Başkanı oldu.

facebook-paylas
Tarih: 01-11-2020 18:21

Kumluca'da Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na Medine Çetin seçildi

Kumluca'da yapılan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde Medine Çetin; Kumluca Kadın Kolları İlçe Başkanı oldu.
Daha önce Esin Tümen'in yürüttüğü Kadın Kolları Başkanlığı, Tümen'in aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olması dolayısıyla, Kadın Kolları için ayrı seçim yapıldı.
Daha önce Mehmet Akif Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacağı duyurulan Kadın Kolları seçimi, Kumluca Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Seçimlere Ak Parti Antalya İl Başkanı  İ. Ethem Taş , Ak Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Kemal Çelik, Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Celil Tuncer, İlçe Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı, Başkan Adayı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve delegeler katıldı.


5 milyonu aşan kadın üyeleriyle dünyanın en büyük siyasi kadın harekatının temsilcileri olarak, gönülden gönüle köprüler kurarak, gönülleri fethederek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek 2023-2024 seçimlerinde, İnşaallah bayrağı daha yükseklere taşıyarak, yeni bir tarih yazacağız. Bu bayrağı devralan Medine Çetin arkadaşımıza, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu ana kadar çalıştığım her birimdeki arkadaşlara, teşekkür ediyorum diyen Esin Tümen, İl Başkanı'na, Dışişleri Bakanımıza ve ailesine teşekkür ederek, kürsüden ayrıldı.
Vaktin kısıtlı olmasından dolayı gelen mesajların kimlere ait olduğu okundu. İbrahim Aydın, Tuba Vural Çokal, Senanur Çelik, Gökçen Özdoğan Enç , Mustafa Köse ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun selamları iletildi. Kongrenin hayırlara vesile olması dilekleri iletildi. Yoğun proğramlardan dolayı katılamadıkları için özerlerinin iletildiği mesajlar okundu.

Daha sonra da Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selma Çam'ın; " Çok kıymetli dava arkadaşlarım, Kadın Kollarınızın 6. İlçe Kongresi hayırlı olması dileğiyle, hazirunu saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bugünler bizim birlik ve beraberliğimizi cümle aleme gösterdiğimiz en güzel günümüzdür. Liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın azmine ve inancına güvendiği Kadın Kollarımızın 6. Kongresi, İnşaallah hayırlara vesile olsun. Değerli yol arkadaşlarım, 18 yıllık iktidarımızda, partimiz her daim en büyük desteği biz kadınlardan aldı. Ak Parti'miz kurulduğu günden bugüne, biz kadınlarla güçlendi-büyüdü. Bizlerin artan desteğiyle de kutlu yolculuğuna devam edecek. Başarımızın ardında,  iki önemli güç var. Birincisi, biz kadınları her zaman siyasetin öznesi olarak gören, kadınların sorunları çözülmeden, ülkenin sorunlarının çözülemeyeceğine inanan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Bir diğer gücümüz ise, sürekli yenilenen, tazelenen, her daim inancını diri tutan siz Kadın Kolları Teşkilatımız var. Kıymetli Ak Kadınlar, Ak parti kadın Kolları olarak, ne liderimizi, ne de ailelerimizi ve kendimizi mahçup etmedik. Bir çok badireyi hep birlikte aştık. Birbirimizin arkasında durduk. El birliğiyle birbirimize güç verdik. Bizler inanıyoruz ki, birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça her badire atlatılır. Her mücadele kazanılır. Ülkesi, Vatanı, Ailesi, Geleceği için mücadele eden, her gün sokağa çıktığında çocuklarının geleceği için siyaset yapan Ak Kadınlar, her daim davasına sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Bugün sadece Ak parti Kadın Kolları olarak, üye sayısı  beş milyona yaklaşmış, büyük bir aileyiz. Dünyada hem bu büyüklükte, hem de bu dayanışma ruhuna sahip böylesine büyük ve güçlü bir  'Kadın Teşkilatı' yoktur. Kıymetli dava arkadaşlarım, hedef 2023, tekrar zaferden zafere koşmak için, 18 yıllık iktidarımızda neler yaptık ?  Ak Parti İktidarında, kadınların hayatında neler değişti, neler kolaylaştı bunları bıkmadan-usanmadan anlatacağız. Ziyaret edilmeyen ev, hatırı sorulmayan gönül bırakmayacağız. İnandığımız yolda, tecrübemizle, umudumuzla, güleryüzümüzle yürüyeceğiz ki, milletimiz de arkamızdan gelecek. Bu duygu ve düşüncelerle İlçe Kadın Kolları Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyor, görevlerini devreden arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni seçilecek Başkan ve Yöneticilere başarılar diliyorum. Ahirete intikal etmiş yol arkadaşlarımızı, rahmetle anıyorum. Kalın sağlıcakla" dediği mesajı okundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra, Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal'ın ve Milletvekili Kemal Çelik'in konuşmalarından sonra, mikrofonu Atay Uslu aldı.

 


Uslu, yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür edip selamlayarak ve hoş geldiniz diyerek, şunları söyledi; "İzmir'de bir deprem felaketi yaşadık. Allah daha beterinden ülkemizi korusun. 2020 yılı, gelecekte yazılırsa  'felaketler yılı' olarak yazılacak. Başladığından beri, dünya ciddi felaketler görüyor. Bir taraftan da, Pandemi felaketi var. Allah daha beterinden bizleri korusun. İzmir'de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılar var onlara acil şifalar diliyorum. Enkazın altında, kurtarılmayı bekleyen canlar var. İnşaallah Devletimiz- Afat'ımız, kurumlarımız, belediyelerimiz orda, o canları da sağ salim çıkarıyorlar-çıkaracaklar. Türkiye deprem-Afet konusunda, depreme müdahale konusunda çok güçlü, çok tecrübeli bir ülke.  Nerden biliyoruz derseniz, Van Depremini yaşadım, yakın tarihimizdeki en büyük depremlerden bir tanesi. Van Depreminde  7. kattaydım, çocuklarımla , eşimle ailemizle beraberdik. Kaldığımız bina da ağır hasarlı hale geldi., Daha sonra yıktırıldı tabii. Ben bu binada depremi yaşadım. Zor, 3-5 saniye diyoruz ama, yıl gibi uzun bir süreç. Zor bir durum, ama Hamdolsun devletimiz güçlü, müdahale etti. Enkazlar kaldırılacak, yaralılar bir şekilde şifa bulacak. Devletimiz-milletimiz gereğini yapacaktır. Bu anlamda 'Geçmiş olsun' diyoruz.
Kumluca'da bir felaket yaşadı geçtiğimiz günlerde. Ciddi bir felaketti. Hem dolu, hem hortum vurdu. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Çiftçilerimizin hasarlarının giderilmesi, zararlarının telafisi için, İl Başkanımızın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun koordinasyonunda, Milletvekilleri olarak gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Geçmiş yıllarda bu tür afetler yaşandığında, hükümetimiz gerekli desteği bölgeye verdi. İnşaallah yeniden, gerekli desteği almak için  çaba sarfediyoruz. Onu da gerçekleştireceğimize inanıyoruz, onu da ifade etmek isterim.  Evet, Kadın Kolları Kongresi'ndeyiz. Kadınlarımız bizim için önemli, eşimiz, çocuğumuz, annemiz. Kadın bazen toplumda Öğretmen, bazen Mimar, bazen Kaymakam, Vali. Kadınlarımız çok fazla rolü olan bir özne. Hayatın merkezinde. Bizdeki anlayış kadın - erkek eşitliğinin  üzerinde bir anlayış. Vatana Anavatan diyoruz. Vatan kavramı anayla özdeşleşmiştir. Peygamber Efendimiz ne diyor, 'Cennet Annelerin ayakları altındadır'. Babaların değil, annelerin.  Sayın Cumhurbaşkanımıza sordular, 'Başarınızın sırrı nedir, bir cümle ile özetleyebilir misiniz'?  Sayın Cumhurbaşkanımız şöyle ifade buyurdular: Başarımın sırrı  , kadınları siyasete ve demokrasiye kazandırmamdır.


 Evet, Ak Parti'nin başarısı da, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısı da, siz kadınlar sayesinde. Sizlere teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz.  Dünyanın bir çok yerinde, kadınlar evet başarılı , ama, ızdırabı çekenlerde kadınlar. Bunu da bilmek lâzım. Suriye'de, Afrika'da, Myanmar'da, Eritre'de hakikaten ızdırabı kadınlar çekiyor. Bu kadınlarında, huzur görmesi gerekiyor. Bunun için, üzerimizde büyük sorumluluklar var. Çalışacağız, birlikte çalışacağız. Gece-gündüz durmadan çalışacağız. Bizim sorumluluğumuz yalnızca Kumluca değil, bizim sorumluluğumuz yalnızca Antalya değil, bizim sorumluluğumuz yalnızca Türkiye değil. Bizim sorumluluğumuz Müslümanlar, Mazlumlar ve İnsanlık. Onun için çalışmamız lâzım.  Çalışırsak başarırız, Başarmamız için  elimizde güçlü bir enstrüman var. Sihirli bir kelime var. Nedir biliyor musunuz o? Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığımız sürece, tüm dünyada mağdurlarında, mazlumların da, insanlığın da daha iyi günlere ulaşmasını hep birlikte sağlayacağız.  Konuşmamın sonunda, Kadın Kolları'nda emeği geçen tüm Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Esin Başkan'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Beraber  çalıştık. Hakikaten gece gündüz Kumluca'nın sokaklarını-caddelerini karış karış gezdiler. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi bayrağı, Medine hanım devralıyor. İnşaallah yeni dönemde, bu bayrağı daha yukarı dikecekler. Medine Hanımla birlikte, İlçe Teşkilatımız, Gençlik Kolları Teşkilatımızla beraber Kumluca'ya daha güzel hizmetleri getireceğiz. Kumluca Belediyesi'ne Ak Parti bayrağını dikeceğiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Ak Parti bayrağını dikeceğiz. 2023'te Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olarak İnşaallah seçeceğiz. Sizlere güveniyorum. Son bir şey söyliyeyim. Bizim toplumumuzda, son sözü kadınlar söyler. Osmanlı kadını vardır, bilirsiniz değil mi? Kaleyi içten fethedeceğiz.  Teşekkür ediyorum, eşlerinize selamlarımı iletiniz. Hayırlı-uğurlu olsun"


Listeye tek aday olarak katılan Medine Çetin ve  ekibi oy birliğiyle seçildi. Listede yer alan isimler şöyle;
Medine Çetin (İlçe Kadın Kolları Başkanı)
İlçe Kadın Kolları Yön. Kurulu Üyesi Seçilen isimler;
Aşkı Kavalcı, Ayfer Karakuş, Ayşe Toprak, Ayşe Yücel, Canan Erdoğan, Deniz Olcay, Dudu Ak, Emine Karakuş,  Fatma Uysal,  Filiz Hoda, Hacer Akküçük, Hülya Bakar, Keziban Yalçınöz, Nazmiye Alaçay,  Nevvin Tekcan, Özcan Bülbül, Selma Biçen, Sevgi Sarıkaya, Teslime Çınar.


İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise şu isimler seçildi;
Yıldız Civelek, Bedriye Erdoğan, Canay Yavuz, Dilek Bodur, Emine Şenkal, Gamze Kırdal, Nejla Kayak,  Safiye çatak, Şahinde Karabacak, Şule Şenol.


Diğer yandan, aynı gün içersinde 4 İlçe'nin Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri yapıldı.
Kaş'ta; yeniden göreve seçilen Tülin Tuna, Demre'de; Gülsüm Cengiz'in yerine Naide İrbeç Coşkun, Finike'de de; Berrin Pehlivan'ın yerine Figen Yiğit, Kumluca'da da Esin Tümen'in yerine Medine Çetin yeni Kadın Kolları İlçe Başkanlıklarına seçildiler.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI