Bugun...



Esnaf: Başkanımız hiçbir zaman ben bu işi yapamam demedi

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafla bir araya geliyor, onların talep ve önerilerini dinliyor. Belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantılarda esnafın talepleri anında karşılık buluyor, yapılması gerekenlerle ilgili istişareler gerçekleştiriliyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2023 00:03

Esnaf: Başkanımız hiçbir zaman ben bu işi yapamam demedi

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafla bir araya geliyor, onların talep ve önerilerini dinliyor. Belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantılarda esnafın talepleri anında karşılık buluyor, yapılması gerekenlerle ilgili istişareler gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son olarak Yeni Sanayi Sitesi’nde Tevfik – Metin Şıbara kardeşlerin ev sahipliğinde esnafla bir araya geldi. Esnafın taleplerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Esnafla buluşmalarına devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarında gerek sanayi içerisindeki gerek ikamet bölgelerinde gerekse de şehrin genelindeki her türlü istek ve talepleri dinlediklerini belirtti. ‘Varsa problemler onları çözmek, önerilerinizi almak, yapılmasını istedikleriniz varsa onları alıyoruz’ diyen Başkan Başdeğirmen, “Bu buluşmalarımızdan faydalı görüşler alıyoruz” dedi.
Esnafta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getirerek teşekkürlerini iletirken, istek, talep ve önerilerini sundular. Esnaf, geçmiş zamanda yapılan eski asfaltlardan dolayı yağan yağmur sonrasında dükkanlarının su bastığını aktardılar.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ekibine sanayideki tüm sokakların incelenmesini ve gereken çözüm adımlarının atılması talimatını verdi. Başdeğirmen, “Su giren dükkanları tespit edelim ve asfaltlarını, diğer yapılması gerekenleri yaparak uygun şekle getirelim” dedi.
Esnaflardan Kemal Turan da bugüne kadar olmayacak denen işlerin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından başarıldığını ifade ederek, sanayide yaşanan otopark sorununa dikkat çekti. Kendilerinin de araçlarının bulunduğunu, dolayısıyla gelen müşterilerin araçlarını park etmekte sorunlar yaşadığını ileten Turan, hastanenin önünde boş bir alanın bulunduğunu buraya esnafın araçlarını park etmeleri halinde, müşterilerin de rahatlıkla dükkanlarına gelebileceğini kaydetti. Turan, “Bu konuda bir çalışma yapılırsa sanayideki esnaf arkadaşlarımız adına iyi olacak. Teşekkür ediyorum, bugün bizleri ziyaret ettiniz” şeklinde konuştu.
Sorunlara çözüm bulmak için esnafla bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen de, konuyu valilik ile paylaşacağını ve izin alınması halinde alanda çalışma yapacaklarını, esnafın araçlarını koyabilmelerini sağlayabileceklerini dile getirdi. Başdeğirmen, “Bu otopark ile ilgili konuyu valimiz ile görüşeceğim” ifadesinde bulundu.
Sanayinin alt kısmında bulunan hastanenin ön kısmındaki keresteciler bölgesinin boşaltıldığını ve alanda düzleme çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bu alanı da geçici olarak otopark olarak kullanabilirsiniz” dedi.
Esnaf buluşmasına ev sahipliği yapan Tevfik Şıbara da Isparta Belediyesinin ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şehir adına yaptığı çalışmalardan gurur duyduğunu söyledi. Şıbara, annesinin yatalak olduğunu her an ambulans hizmeti aldığını belirterek, “Isparta Belediyesi olarak gece gündüz hizmet alıyoruz. Evde sağlık hizmetlerinden çok memnunum. Cenaze hizmetleri de yine çok iyi, her konuda yardımcı oluyorsunuz. Allah razı olsun. Gece gündüz telefonunuz açık esnaf arkadaşımızı hiçbir zaman kırmıyorsunuz. Hiçbir zaman ben bu işi yapamam demediniz. Hizmet peşindesiniz, Allah utandırmasın” görüşlerinde bulundu.
Bir vatandaşa ev yapıldığını aktaran esnaf Kemal Turan da vatandaşa bakacak kimsesinin olmadığını dile getirerek, belediyenin yapmış olduğu evden dolayı teşekkür ederken, yapıyı ‘küçük bir villa’ olarak niteledi. Turan, “Başkanım size bunun için teşekkür ediyorum. Zafer mahallesinde bir vatandaşımızın evinin çatısı yandı, onu da belediye yaptı. Yine evimin üst katında yalnız yaşayan Ayşe teyzemiz var, onun da her türlü bakımını belediyemiz yapıyor. Allah bin kere razı olsun belediye olarak çok güzel bakıyorsunuz” şeklinde konuştu.
Dükkanının bulunduğu caddeye doğalgaz ana hattının döşendiğini dile getiren bir esnaf da doğalgaz kutularının gelmediğini, yardımcı olunmasını istedi. Başkan Başdeğirmen de anında doğalgaz yetkililerini arayarak bölgede gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
Sanayi içerisine belediyenin yapmış olduğu tuvaletlerden dolayı teşekkür eden esnaf, bu sayının sanayi sitelerinde arttırılmasını talep ederken, Başkan Başdeğirmen, Sanayi Camii tuvaletinde de yenileme çalışmaları başlatıldığını söylerken, kaldırılan eski keresteciler bölgesine de tuvalet yapılacağını, esnafın talebinin karşılanacağını aktardı.
Bugüne kadar göreve gelen her belediye başkanının Andık Deresi Bezirgan Şelalesini düzenleyeceğini söylediğini ancak bunun bugüne kadar gerçekleştirilemediğini dile getiren esnaf, alanın mesirelik bölge olarak düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Elinize gönlünüze sağlık başkanım çok güzel olmuş” dedi.
Andık Deresi bölgesinin ağustos ayının sonuna doğru tamamlanacağını ve hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başdeğirmen, “Burası bölgenin ilgi alanı. Çok farklı yatırımlarımız var” derken yaptıkları çalışmalarla ilgili esnafa bilgi verdi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BÖLGEDEN Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI