Bugun...



Enterogermina’dan çocuklar için yepyeni bir kitap serisi

Aslı Tandoğan’ın kaleme aldığı ‘Den-G’nin Maceraları çocuklara sindirim sisteminde dengenin önemini eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-11-2022 18:32

Enterogermina’dan çocuklar için yepyeni bir kitap serisi

Sanofi’nin takviye edici gıda ürün markası Enterogermina, çocuklara erken yaşta bağırsak sağlığının önemini eğlendirerek öğretmek ve aileleri de bu konuda bilinçlendirmek üzere bir kitap serisine imza attı. Oyuncu Aslı Tandoğan tarafından kaleme alınan ‘Den-G’nin Maceraları’ adlı seri, Momo Bebeköy’de düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Moderatörlüğünü Pınar Altuğ’un gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında Aslı Tandoğan’ın yanı sıra Uzm. Dr. Melis Bayram Şirinoğlu ve Sanofi Türkiye Tüketici Sağlığı Genel Müdürü Cherif Omar yer aldı.

02 Kasım 2022. Sanofi’nin Tüketici Sağlığı Ürünleri kategorisinde yer alan ve canlı spor formunda olan tek probiyotik ürünü Enterogermina, erken yaşta bağırsak sağlığının önemini öğretmek üzere anlamlı bir çalışmaya imza attı. Çocuklara bağışıklık ve sindirim sistemindeki dengenin önemini eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefleyen ‘Den-G’nin Maceraları’ adlı kitap serisinin tanıtımı Momo Bebeköy’de gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Pınar Altuğ’un yaptığı etkinliğe kitabın yazarı oyuncu Aslı Tandoğan, Uzm. Dr. Melis Bayram Şirinoğlu ve Sanofi Türkiye Tüketici Sağlığı Genel Müdürü Cherif Omar katıldı.

Neşeli Oyunlar, Keşif Gezisi, Çılgın Tatil, Okul Heyecanı ve Yaşasın Kar Yağıyor adında beş ayrı kitaptan oluşan seri; kitabın kahramanı Deniz hikayedeki adı ile Den-G, köpeği Rahat ve ailesiyle birlikte bir yandan mevsimler, aylar, ülkemizin coğrafi bölgeleri, tarihi güzellikleri, vücudumuzun organları ve görevleri hakkında bilgi verirken bir yandan da sindirim ve bağışıklık sisteminin yaşamımızdaki önemini anlatıyor. ‘Den-G’nin Maceraları’ serisi, çocukların yaşadıkları bağırsak problemleri, bağırsaktaki iyi bakteriler ve kötü bakteriler arasındaki dengenin önemini öykü ve etkinlikler aracılığıyla daha kolay anlamalarına imkân veriyor.

Sağlıklı bir hayatın temellerinin çocukluk döneminde atıldığından hareketle bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyleyen Sanofi Türkiye Tüketici Sağlığı Genel Müdürü Cherif Omar, şunları söyledi: “Sanofi Tüketici Sağlığı İş Birimi olarak, dünyanın tercih ettiği bir probiyotik olan Enterogermina’yı, 2015 yılından beri ülkemizde de bağırsak sağlığını korumak ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak isteyen tüketicilerle buluşturuyoruz. Biz, ailesiyle birlikte her anın keyfini doyasıya çıkarmak isteyen herkesin bağırsak sağlığını koruyarak; onların ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olmayı ve sağlıklı nesilleri birlikte inşa etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde hala sağlıklı bir beden için güçlü bir bağışıklık ve sindirim sisteminin ne derece gerekli ve önemli olduğu konusunda bilinçlenmeye ihtiyaç var. Bu farkındalığın çocuklardan başlayarak oluşturulmasını önemsiyoruz. Bu yaklaşımdan hareketle çocuklara bağışıklık ve sindirim sistemindeki dengenin önemini eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefleyen ‘Den-G’nin Maceraları’ adlı hikâye kitabı projemizi hayat geçirdik. Bu alanda son derece duyarlı bir kişi ve aynı zamanda bir anne olan Aslı Tandoğan ile iş birliği yaptığımız için mutluyuz. Aslı Tandoğan’ın kaleme aldığı bu 5 eğlenceli hikâye kitabıyla umarız daha fazla çocuğa ve ebeveyne ulaşır ve bağırsak sağlığının önemi konusunda farkındalık yaratırız.”

Toplantıda konuşan Uzm. Dr. Melis Bayram Şirinoğlu da bağırsak sağlığının insan hayatındaki önemine dikkat çekti: “Probiyotikler vücudumuzun çeşitli bölgelerinde doğal olarak bulunan faydalı bakteriler ve mayalardır. Hastalıklara neden olan bakterilerin aksine probiyotikler bulundukları bölgelerle de ilişkili olarak vücuda fayda sağlarlar. Sindirim sistemini düzenlemeleri ve bağışıklığı desteklemeleri başlıca önemli fonksiyonları arasında yer alıyor. Zararlı mikroorganizmaların hastalık yapıcı etkilerine karşı koruyucu rol üstlenirler.” dedi.
Kitabı kaleme alan ve aynı zamanda kendisi de bir anne olan oyuncu Aslı Tandoğan ise, “Yıllardır memnuniyetle kullandığım bir markanın yüzü olmak çok güzel. Biz anneler, söz konusu çocuklarımız olduğunda gerçekten ince eliyoruz. Gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğim Enterogermina ile böyle uzun süreli bir yolculuğa çıktığım için çok mutluyum. Yazmış olduğum Den-G’nin Maceraları serisiyle de ailelere dokunmak çok heyecan verici” diyerek büyük keyif aldığı bu projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Den-G’nin Maceraları adlı kitap serisi Enterogermina satın alan tüketicilerle ücretsiz olarak buluşacak.

‘Den-G’nin Maceraları’ serisi kitapları:

Neşeli Oyunlar: Oyun teması kullanılarak bağırsaklarımızdaki dengenin önemi anlatılıyor.

Keşif Gezisi: Vücudumuzdaki organları tanıyoruz ve görevlerini öğreniyoruz. Sindirim sistemini düzenlemenin ve bağışıklık sistemini desteklemenin önemini kavrıyoruz.

Çılgın Tatil: Abur cubur yemenin sindirim sistemimizin dengesini bozabileceğini öğreniyoruz. Ayrıca Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 turistik yeri tanıyoruz.

Okul Heyecanı: Okula başladığımız dönemde hastalıkların artabileceğini, sindirim sistemini dengede tutmanın ve bağışıklığı desteklemenin bizi hastalıklara karşı koruyabileceğini öğreniyoruz. Bunun yanında mevsimler ve aylar hakkında bilgi ediniyoruz.

Yaşasın Kar Yağıyor: Kış mevsiminde hastalıkların artabileceğini, antibiyotik kullanımının bağırsak dengemizi bozabileceğini öğreniyoruz. Kış mevsimi hakkında ilginç bilgiler öğreniyoruz.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI