Bugun...



Enerya Enerji’den Korkuteli’nde 5 mahalleye daha doğal gaz hizmeti…

Doğal gaz dağıtımında kesintisiz faaliyet gösteren Enerya Enerji, dağıtım ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 88 kilometre şebeke imalatı yapılması planlanıyor. Yapılacak şebeke ile 5 mahalle temiz ve ekonomik bir enerji olan doğal gazla buluşacak.

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2021 15:48

Enerya Enerji’den Korkuteli’nde 5 mahalleye daha doğal gaz hizmeti…

Doğal gaz dağıtımında kesintisiz faaliyet gösteren Enerya Enerji, dağıtım ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 88 kilometre şebeke imalatı yapılması planlanıyor. Yapılacak şebeke ile 5 mahalle temiz ve ekonomik bir enerji olan doğal gazla buluşacak.

Türkiye’nin en yaygın 2’nci doğal gaz dağıtım şirketi Enerya Enerji, sektörde öncü olmaya ve binlerce haneyi doğal gazla buluşturmaya devam ediyor. 2020 yılında lisans kapsamına alınmış olan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 88 kilometre şebeke imalatı yapılması planlanıyor. Yapılacak şebeke ile Korkuteli’nde Uzunoluk, Kiremitli, Karşıyaka, Yeni, Aşağıpazar olmak üzere 5 mahallede, toplam 11.135 hanenin doğal gazla buluşturulması planlanıyor. Korkuteli’nde Enerya müşteri hizmetleri ofisi ve acil ekipleri ile hizmet sunulacak.


Enerya Enerji, bugün Antalya’da 1.970 kilometre doğal gaz hattı ile toplamda 96 mahalleye doğal gaz ulaştırıyor. ‘Doğal gazsız ev kalmayacak’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Enerya Enerji, 2021 itibarıyla Antalya’da 150 bin aboneyi doğal gazla buluşturdu.
Korkuteli İlçesi’nde başlayan doğal gaz çalışmaları hakkında gerçekleştirilen basın toplantısında Enerya Satış, Pazarlama ve Müşteri Deneyiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Başak Cezar Kutlu, Enerya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Konuya ilişkin açıklamalar yapan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Korkuteli’nde halkımız daha fazla doğal gaz beklemesin diyerek süreci hızlı bir şekilde başlattık ve süreç 1,5 yıl öne çekilmiş oldu. Bu noktada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürlerimi iletiyorum. Şimdiye kadar Aşağıpazar Mahallesi’nde 7 kilometreye yakın imalat çalışması yapıldı. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Enerya’ya ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Korkuteli halkı olarak abonelik yapılması konusunda ne kadar hızlı davranırsak o kadar fazla noktaya ulaşabiliriz. Birlik ve beraberlik ile vatandaşımızı doğal gaza kavuşturacağız” dedi.


Toplantıda önemli açıklamalar yapan Enerya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu, “Korkuteli hem iklim olarak hem de bina yapıları anlamında doğal gaz kullanımına oldukça uygun bir bölge. 2019 Temmuz ayında Korkuteli’ne doğal gaz getirilmesi süreci başladı. Botaş, Korkuteli’nde iletim hattının yapılması için ekip çalışması başlattı. Biz de Korkuteli Belediyesi’nin kapısını çaldık, bürokrasi süreçleri çok hızlı gelişti. 22 Nisan’da kazı ruhsatı alındı, çalışmalara başladık. Halkımızı doğal gazla tanıştırmak için gerekli tüm adımları attık. Korkuteli’nde yıllık 10 milyon metreküp doğal gaz hacmi ile 2021’de toplam 7 bin aboneye hizmet vereceğimizi öngörüyoruz. Sahada çalışmalarımız başladı. Çok kısa sürede ilçe merkezinin tamamında imalat çalışmalarımızı bitireceğiz. 2021 yılında bütün paydaşlarımızla birlikte doğal gaz ateşini Korkuteli’nde yakacağız. Temel önceliğimiz vatandaşlarımızın doğal gaz konforuyla buluşmasını sağlamak” dedi.  


Enerya Satış, Pazarlama ve Müşteri Deneyiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Başak Cezar Kutlu ise “Bu yıl temel odağımız ve yatırımlarımız Korkuteli’ndeki çalışma olacak. Halkımızı doğal gazla buluşturmak için hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Yaz döneminden başlayarak halkımıza gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Doğal gaza geçiş sürecini kolaylaştırmak için çeşitli kampanyaları da hayata geçiriyoruz. Gerek kredi kampanyaları gerek diğer kampanyalarla halkımızı doğal gazla buluşturmak için çalışıyoruz” açıklamalarını yaptı.  


Tüm dünyada temiz enerji olarak kabul edilen doğal gaz, diğer yakıt çeşitlerine göre ev ekonomisine büyük ölçüde katkı sunuyor. Antalya’da doğal gaz kullanımı ile alternatif ısınma yöntemlerine kıyasla yılda 2.500 TL’den fazla avantaj sağlamak mümkün. Doğal gaz ayrıca en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza çıkarken, temiz enerji sayesinde hava, ortam ve çevre kirliliğine yol açmıyor.


Türkiye’nin en yaygın ikinci özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda olan Enerya Enerji, yıllık 4 milyar metreküp gaz hacmi ve 15 bin kilometreye varan şebeke ile 10 ilde yaklaşık 1 milyon 500 bin aboneyi doğalgaz konforu ve ekonomisiyle buluşturuyor.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KORKUTELİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI