Bugun...



Eğitimde verimliliği artırmak için teknoloji büyük önem taşıyor

2014 yılından beri öğrenciler için eğitimin erişilebilirliği, sürdürülebilirliği ve geleceğe uyumlu bir yolculukta ilerlemesi amacıyla çalışan tonguçAKADEMİ'nin Rehberlik Öğretmeni Çağla Akyavaş, kullanımı hızla artan dijital eğitim teknolojilerinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için önerilerini paylaşıyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2024 16:06

Eğitimde verimliliği artırmak için teknoloji büyük önem taşıyor

2014 yılından beri öğrenciler için eğitimin erişilebilirliği, sürdürülebilirliği ve geleceğe uyumlu bir yolculukta ilerlemesi amacıyla çalışan tonguçAKADEMİ'nin Rehberlik Öğretmeni Çağla Akyavaş, kullanımı hızla artan dijital eğitim teknolojilerinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için önerilerini paylaşıyor.
 
Dünyanın en büyük pazar araştırması veri tabanlarından birini oluşturan Grand View Research'ün eğitim pazarı raporuna göre, 2023 yılında 142 milyar dolarlık değere ulaşan küresel dijital eğitim teknolojileri (EdTech) pazarı, 2030'a kadar hızla büyüyerek 348 milyar dolarlık değere ulaşma potansiyeli taşıyor. Türkiye'de de hızla yaygınlaşan EdTech sektörü; akıllı sınıflar, öğretmen ve öğrenci deneyimini geliştiren yazılımlar ve online eğitim içerikleriyle bireyler için yaygınlaşmış bir alışkanlık haline geldi.
 
Büyük bir potansiyel sunan eğitim teknolojilerinin etkin şekilde kullanılabilmesi için bazı stratejilerin benimsenmesi gerekiyor. Bu noktada öğrencilere ve öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü aktaran tonguçAKADEMİ'nin Rehberlik Öğretmeni Çağla Akyavaş şu önerilerde bulunuyor: “Eğitim teknolojilerinin, öğretmenlerin öğretme etkinliklerini desteklemesi için güçlü bir araç olduğunu düşünüyorum. Eğitim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanabilmeleri için öncelikle öğretmenlere gerekli eğitimlerin sağlanması önemli. Alınan eğitimler sonrasında öğrencilerin farklı öğrenme stilleri ve ihtiyaçlarına göre eğitim teknolojileriyle sunulan içeriklerin çeşitlendirilmesi ve her öğrenciye uygun hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Farklı tip öğrencilerle bir arada olduğumuz için bireyselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak öğrencilerin motivasyonunu ve ilgisini artırmanın mümkün olduğunu gözlemliyorum. Eğitim teknolojileri, sınıf içi derslerle de entegre bir şekilde kullanıldığında derslere olan ilgiyi artırma konusunda etkili oluyor. Teknolojinin ders materyallerinin sunumunda, ödevlerin verilmesinde ve öğrenci ilerlemesinin takibinde kullanılması, öğrencilerin öğrenme sürecine aktif bir şekilde katılımını sağlıyor.
Eğitimde en önemli konulardan birinin öğrenciler arasında eşitliğin sağlanması gerektiği olduğuna inanıyorum. Eğitimde eşitlik ve erişilebilirlik açısından önemli bir adım da çeşitli öğrenme engelleri olan öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak. Örneğin bu, işitme veya görme engelli öğrenciler için uygun teknolojik araçlar ve materyallerin sağlanmasıyla mümkün olabilir. Burada da dijitalin aslında erişilebilirlik alanındaki gücünü görüyoruz. Ayrıca, ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere erişim imkanları sunmak da eşitlik ve erişilebilirlik açısından önemli ve dijital teknolojiler burada bizim en büyük yardımcımız. tonguçAKADEMİ olarak 14 milyon abonemizle Türkiye'nin her ilinden her konumdaki öğrenciler için eşitliğin ve erişebilirliğin sağlanması adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.”
 
Kaynak:https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/education-technology-market?utm_source=prnewswire&utm_medium=referral&utm_campaign=ict_13-feb-23&utm_term=education-technology-market&utm_content=rd







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI