Bugun...



Düzen'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2021 17:36

Düzen'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Düzen, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin engelli vatandaşlarına sağladığı fiziki ve sosyal imkânlar olduğunu kaydederek;  “Anayasamızın emrettiği sosyal devlet anlayışı,  engelli vatandaşlarımızı hayatın bütün alanlarına etkin ve üretken bireyler olarak katabildiği ölçüde gerçek manasını bulmuş olacaktır” dedi.

Ülkemizdeki engelli nüfusunun,  toplam nüfusun yaklaşık yüzde 12’sine karşılık geldiğini hatırlatan Başkan Ramazan Düzen, gerek devlet gerekse millet olarak hepimizin öncelikli görevinin, engelli vatandaşlarımıza insanca yaşam şartları hazırlamak ve karşıya karşıya bulundukları engelleri ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Engelli hakları söz konusu olduğunda iki önemli ismi anmadan geçmenin mümkün olmadığını belirten Başkan Ramazan Düzen, bunlardan birinin Cennet Mekân Sultan Abdülhamit Han, diğerinin ise Necmettin Erbakan olduğunu söyledi. Düzen; “Abdülhamit Han Osmanlı devletinde ilk engelliler okulunu açmış ve engelli öğrencilerin eğitimine özel önem vermiştir. 54. Hükümet Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan ise Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başbakanlığının kurulması, kamudaki engelli istihdam oranının yüzde 2’den yüzde 3 ‘e çıkarılması, engelli araç ve gereçlerinin gelir durumuna bakılmaksızın Sosyal Dayanışma Fonu’ndan ihtiyaç sahiplerine verilmesi gibi birçok ilke imza atmıştı.  Bugün Saadet Partisi olarak bizimde en önemli önceliğimiz engellilerimizin insanca yaşama şartlarına kavuşturulmasıdır. Bunun için her fırsat ve platformda, bu özel vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin takipçisi olacağımızı belirtiyor bu vesileyle engelsiz bir Türkiye temennisiyle bütün vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI