Bugun...



Dervişoğlu’ndan “sığınmacı” çıkışı: “Bu gizli bir istiladır”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sığınmacı tehdidine dikkat çekerek “Nereye giderseniz gidin yabancıların oluşturduğu gettolar ortaya çıkarılmış. Bu Türkiye açısından büyük bir tehlikedir. Bu gizli bir istiladır. Bu demografik bir tehdittir.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2024 19:10

Dervişoğlu’ndan “sığınmacı” çıkışı: “Bu gizli bir istiladır”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sığınmacı tehdidine dikkat çekerek “Nereye giderseniz gidin yabancıların oluşturduğu gettolar ortaya çıkarılmış. Bu Türkiye açısından büyük bir tehlikedir. Bu gizli bir istiladır. Bu demografik bir tehdittir.” dedi. Dervişoğlu, söz konusu tehdidin hükümetin bilinçli tercihleri sonrasında ortaya çıktığına vurgu yaptı. İstanbul’da parti teşkilatı ile bir araya gelen Dervişoğlu, “Birtakım dertlerimizin, sorunlarımızın, problemlerimizin olduğunu sizler gibi biliyorum. Ancak bu sorunların çözülmesi, yaraların sarılması bizim için zor değil. İYİ Parti 4 yıllık zaman boyunca bütün sorunlarını çözecek ve eskimiş bu siyasi partilerin arasından güneş gibi doğacaktır.” şeklinde konuştu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul’da bir otelde düzenlenen programda il ve ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. 

Partisinin kurultayından sonra başladığı ziyaretleri hatırlatan Dervişoğlu, "Koltuklarımızı değil, ayakkabılarımızı eskitmeye ve bu millet için çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

Salondaki kalabalığa işaret eden Dervişoğlu, "Demek ki birbirimize hasret kalmışız. Ordu bize hasret kalmışsa, Türkiye de bize hasrettir. Bu toplantı da inşallah iktidar yolculuğunun başlangıcıdır" ifadesini kullandı.

“Millet kutuplaşmak değil kucaklaşmak istiyor”

"İYİ Parti'nin farkını fark ettirebilmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız" diyen Dervişoğlu, "Siyaset nezaketini yitirmiş durumda. Siyaset inancını yitirmiş durumda. Siyaset samimiyetini kaybetmiş durumda. Biz İYİ Parti'yi; siyasette samimiyeti, nezaketi, hoşgörüyü geri getirmek için kurduk. O sebeple gittiğimiz her yerde söylüyoruz; millet neyi özlediyse biz o hasretin gereğini yerine getireceğiz. Millet makul bir dil istiyor. Millet kutuplaşmak değil kucaklaşmak istiyor. Millet birbirini itmek değil birbirine sarılmak istiyor. Millet aslına bakarsanız bir kurtuluş çağrısı arıyor. Eğer doğru bir yolculuk sürdürmeye, inançlarımızı, düşüncelerimizi, hassasiyetlerimizi milletimizle buluşturmaya muvaffak olabilirsek bugün bu salon gösteriyor ki, artık iktidar iyiler için, cesurlar için ve İYİ Partililer için uzakta değildir" şeklinde konuştu.

“Milletin derdi neyse onu konuşacağız”

Türkiye'nin dertlerinin üzerini örtebilmek için yapay gündemler oluşturulduğunu savunan Dervişoğlu, "Emeklinin derdi konuşulmasın, kaynatılmayan tencerelerin derdi anlatılmasın, geleceklerine dair umutlarını yitiren gençlerin sorunları konuşulmasın, toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamayan çiftçilerin sorunları konuşulmasın isteniyor." dedi.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Peki Türkiye'de ne konuşulsun? Anayasa değişikliği üzerinden bir tartışma başlatılsın ve bu tartışma çerçevesinde de diğer sorunlar gölgelensin. Nedir, sokak hayvanları konuşulsun. Nedir, tasarruf tedbirleri konuşulsun. Türkiye yapay tartışmaların gündemi ile savrula savrula gelsin, beyler de istediklerini dünden bugüne nasıl yapıyorlarsa düşünceden eyleme dönüştürsünler. İYİ Parti olarak bu tuzakları bozacağız. Milletin derdi neyse onu konuşacağız. Emeğinin karşılığını alamayan işçinin, hakkını alamayan emelinin, geleceğini kaybetmiş gencin sorunlarını konuşmaya ve TBMM'de o sesi yükseltmeye devam edeceğiz."

“Sığınmacı tehdidi hükümetin bilinçli tercihleri ile ortaya çıktı”

Her alanda bir savrulma yaşandığını kaydeden Dervişoğlu, "Dün Nevşehir'deydim. Nevşehir gibi bir yerde yoğun bir sığınmacı sorunu var. Türkiye'nin her yerini çepeçevre sarmış ve bu dertten en fazla nasibine düşen yer de maalesef İstanbul. Nereye giderseniz gidin yabancıların oluşturduğu gettolar ortaya çıkarılmış. Bu Türkiye açısından büyük bir tehlikedir. Bu gizli bir istiladır. Bu demografik bir tehdittir. Bu tehdidi Türkiye'nin başına bela edenler, yanlış politikalar yüzünden bunu yapmış değiller. Bu tehlike Türkiye'nin kapısına bu hükümetin bilinçli tercihleri ile teamülden taşınmıştır. Türkiye, 2053 yılında büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya bırakılacak." dedi.

“İYİ Parti bütün sorunlarını çözecek”

Sorunlara ilişkin ortaya koydukları çözüm önerileri ile milletin karşısına çıktıklarını belirten Dervişoğlu, "Zamanında yapılırsa seçimlere 4 yıl var. Birtakım dertlerimizin, sorunlarımızın, problemlerimizin olduğunu sizler gibi biliyorum. Ancak bu sorunların çözülmesi, yaraların sarılması ve Türkiye'nin geleceğine dair doğru adımların atılabilmesini mümkün kılabilecek başarılarla kucaklaşılması bizim için zor değil. 4 yıllık zaman boyunca İYİ Parti bütün sorunlarını çözecek ve önümüzdeki dönem eskimiş bu siyasi partilerin arasından güneş gibi doğacaktır. Herkes istiyor ki, bu güneş batsın. Herkes İYİ Parti'nin raf ömrüne vade biçiyor. Televizyonlara çıkıp konuşuyorlar, İYİ Parti şöyle böyle olacak diyorlar. Ben size İYİ Parti'nin ne olacağını göstereyim. İşte buradalar. Bu büyük millet burada. Burada her siyasi partiden insan var, doğru mu? AK Partili var, Milliyetçi Hareket Partili var, Cumhuriyet Halk Partili var, eski merkez sağdan arkadaşlarımız var, milli görüş geleneğinden gelen kardeşlerimiz var. Herkes burada. Bütün bu arkadaşlarımız iş birliği, el birliği, gönül birliği yaparsa İYİ Parti'ye siyaseten raf ömrü biçenler bir daha televizyona çıkamayacak kadar mahcup olacaktır." şeklinde konuştu. 

“Siyaset farklı bir arayış içerisinde”

Vatandaşların siyasette gerginlik istemediğini aktaran Dervişoğlu, "Siyaset farklı bir arayış içerisinde. Millet farklı bir beklentinin içinde. Bu millet, vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen Süleyman Demirel'in samimiyetini özlüyor. Bu millet; Bülent Ecevit'in nezaketini, Turgut Özal'ın çalışkanlığını, Necmettin Erbakan'ın imanını, Alparslan Türkeş'in mücadele cehdini özlüyor. Hepsinin birleştiği yer Allah'ın izniyle İYİ Parti olacaktır. Millet aradığı siyaseti İYİ Parti'nin saflarında bulacaktır." diye ekledi.

Salonda bulunanlara teşekkürlerini sunan Dervişoğlu, "Bir gün gelecek, iktidar olacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI