Bugun...



Demir’den iktidara domates tepkisi

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir Sosyal medya üzerinden İktidarın Domates Kotası açıklamasını eleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2021 17:04

Demir’den iktidara domates tepkisi

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir Sosyal medya üzerinden İktidarın Domates Kotası açıklamasını eleştirdi.
Rusya, Türkiye ile 2015 yılı kasım ayında yaşadığı siyasi kriz sonrasında Türk domatesine ambargo kararı almıştı. 2017 yılı Kasım ayında Türk domatesi tekrar Rusya'ya ihracat vizesi alırken, bu kez kotayla karşı karşıya kalmıştı.
İlk önce 1 Kasım 2017 tarihinde 100 bin ton olarak belirlenen kota, Türk ihracatçılarının kısa sürede kotayı doldurması üzerine, Ankara’nın girişimleriyle önce 150 bin tona, 7 Mart 2020 tarihinde ise 200 bin tona çıkarılmıştı. Türk ihracatçıları 200 bin kotayı da 2020’nin kasım ayı sonunda doldurmuştu.
Rusya Yeni Yıl ile birlikte Domates Kotasını 250 Bin Tona yeniden yükseltti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ‘da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak şu sözleri söyledi;
“Rusya’nın domates ihracatımıza yönelik uyguladığı kota 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildi. Rusya’nın konuya ilişkin kararnamesinin onay süreci tamamlandı ve kararname az önce yayımlandı. Kararname 10 gün sonra yürürlüğe girecek. Çiftçilerimize, ihracatçımıza hayırlı olsun.” dedi

Bu açıklama üzerine ise Muhalefet Partilerinden tek tek tepki mesajları yağmaya başladı. Tarımın Başkenti olarak gösterilen Antalya’da Antalya Gelecek Partisi İl Başkanı  Beytullah Demir kendi sosyal medya hesabı üzerinden sert bir dille eleştirdi.
Demir yaptığı açıklamada; “Rusya domates kotasını 200 bin tondan 250 bin tona çıkarmış, iktidar partisi büyük bir iş yapılmış gibi her yerde reklamını yapıyor. Asıl mesele Antalya'da örtü altı tarımda önemli bir yeri olan domatesin üretim maliyetlerini düşürüp, kotayı kaldırmak.” Dedi
Yine görüşlerini aldığımız Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir; “ İktidar Reklam yapmayı bırakmalı ve icraata geçmeli. Antalya bu yıl Sel ve Afetten çok yara aldı. Peki Hükümet bununla alakalı elle tutulur ne yaptı? Rusya’nın aldığı kararı kendileri yapmış gibi davranmak reklamdan başka nedir? Asıl İş Çitfçinin yükünü azaltmak,Destek olmak ve Kotaların ortadan kaldırarak Kalkınmalarını sağlamak. Eğer bunları yapabiliyorsanız işte o zaman bizlerde sizleri alkışlarız” şeklinde konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI