Bugun...



Dedikodu, sosyal medyada gündem oldu

HİDAYET KÖKÇE: YAPTIKLARIMIZA RAĞMEN ELEŞTİRİLİYORSAK, SAĞDUYULU ÇİFTÇİLERİMİZİN VİCDANINA BIRAKIYORUZ

facebook-paylas
Tarih: 13-01-2021 17:33

Dedikodu, sosyal medyada gündem oldu

HİDAYET KÖKÇE: YAPTIKLARIMIZA RAĞMEN ELEŞTİRİLİYORSAK, SAĞDUYULU ÇİFTÇİLERİMİZİN VİCDANINA BIRAKIYORUZ
Kumluca'da, Çiftçilerin Ziraat Odası'na ödediği aidatın, %40 arttığı dedikodusuna, oy oranı küçük partilerin İlçe Başkanları'da alet olunca, dedikodunun gerçeği araştırmadan paylaşım yapılması, Ziraat Odası Yönetimi tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Oysa ki, aidatlar, geçen yılla aynı olarak belirlenmişti.

Başkan Hidayet Kökce, kamuoyunda Kumluca Ziraat Odası ile ilgili asılsız paylaşımlar yapanlar hakkında yaptığı basın açıklamasında, Mersin’den İzmir’e kadar en aktif odalardan birisi olduğunu belirtti

Başkan Hidayet Kökce; “ Eleştiri yapanların, çiftçilikle alakası olmayan ve çiftçilere maddi manevi katkısı bulunmayanlar tarafından yapılması çok manidardır” dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce; “Çiftçilerimizin sorunlarını, en alt makamlardan en üst makamlara iletiyoruz. Tarım Bakanına hatta aracı kuruluşlarla Cumhurbaşkanımıza kadar ulaşıyoruz. Mesela Sera yapımında bir bina yapılacak şekilde ruhsatlandırma şartı getirildi. İlgili bakanlıklara kadar ulaşarak, bu şartı kaldırttık. Ziraat Bankası kredilerinin çiftçilerimiz tarafından rahat kullanılmasını sağladık. TARSİM ile ilgili her türlü sorunları çözdük ve çözmek içinde mücadele ediyoruz. DSİ yetkilileriyle günlük sorun ve çözümlerin bilgi paylaşımını yapıyoruz. Bu ve buna benzer tüm meselelerle mücadele ediyoruz” dedi.

Kendisinin de bir çiftçi olduğunu,15 dönüm alanda üretim yaptığını, çiftçinin derdinin, kendi derdi olduğunu belirten Başkan Kökce;

“Kendi iş makinelerimle, afet zamanında veya normal zamanlarda bile sıkıntı yaşanan alanlarda, bir kuruş ücret talep etmeden çiftçinin imdadına yetişiyorum. Aralık ayı içinde yaşanan büyük selde, 5 ayrı özel hafriyat firmasına ait makinenin yakıt ücretini kendi cebimden karşılayıp, selden zarar gören çiftçilerimizin hizmetine gönderdim. Bu saydıklarım çiftçinin yanında olduğumuz az sayıda ana çalışmalarımız. Ayva üreticisinden tutunda, portakal, zeytin ve nar üreticisine kadar, her alanda üretim yapan çiftçimizin yanındayız. Sadece sel, hortum veya dolu değil, orman yangınından, heyelana, aşırı sıcaktan, don olayına kadar zarar görmüş tüm çiftçilerimizin yanındayız. Kendi imkânlarımızın yetmediği yerde, çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için sözümüz geçen dostlarımızdan yardım talep ediyoruz. Tüm bunlara rağmen eleştiriliyorsak, bunu sağduyulu çiftçilerimizin vicdanına bırakıyoruz” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI