Bugun...



Corendon Sport Open'da kazananlar belli oldu

20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için 2. kez Corendon Sports Open’da mücadele etti

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2023 21:31

Corendon Sport Open'da kazananlar belli oldu

Türk sporunun en önemli destekçilerinden Corendon Airlines’in isim sponsorluğunda bu yıl ikinci kez Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenen “Corendon Sports Open” sona erdi. Dünyanın dört bir yanından gelerek Antalya’da buluşan tenisçiler bir kez daha sporda engel tanımadı.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen Corendon Sports Open Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda tenisçilerin mücadelesi heyecan dolu anlara sahne olurken merakla beklenen sonuçlar ise belli oldu.

Ülkemizde tenis severlerin uğrak noktası haline gelen Megasaray Tennis Academy’de gerçekleşen turnuvada 20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için ve para ödülü için kıyasıya mücadele etti. Junior, Kadınlar ve Erkekler kategorilerinde karşılaşan sporcular, izleyenlere tenis ziyafeti sundu.

Corendon Sports Open’da Erkekler kategorisi şampiyonu Iraklı Hussein Hel olurken, dünya 33 numarası Fransız Nicolas Carrier turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Kadınlar kategorisinde ilk sırayı ise İsviçreli Nalani Boub aldı. Rus tenisçi Ludmilla Bubnova, Nalani’nin ardından turnuvada kadınlar kategorisi ikincisi oldu. Junior kategorisinde genç yetenek İtalyan Francesco Fellici Corendon Airlines Open’da yakaladığı başarıyı sürdürerek birinci olurken Avusturyalı Maximillian Taucher ikinci oldu. 2024 Paris Paralimpik Oyunları için oldukça kritik önem taşıyan turnuvada ise Türk sporcularımız Emirhan Toper ve Yunus Emre Aslan’dan oluşan takımımız ise Erkekler Çiftler kategorisinde ikinci oldu.

 

Tekerlekli Sandalye Tenisi Hakkında
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından yönetilen Tekerlekli Sandalye Tenisi dünyada en hızlı gelişen tekerlekli sandalye sporlarındandır ve engelsiz versiyonu ile birbirine tam olarak uyumludur. Sporcuların yarıştığı üç kategori bulunur: Erkekler, Kadınlar ve Dörtlüler; her bir bölümde tekliler ve çiftler turnuvaları da vardır. Sporcular, Grand Slam, Avustralya Açık, Roland Garros, Wimbledon ve Amerika Açık Tenis Turnuvalarına ek olarak Tekler ve Çiftlerde Ustalar turnuvalarına da katılırlar. Tekerlekli Sandalye Tenisi, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından yönetilir.

Corendon Airlines’ın desteklediği kulüpler, takımlar ve etkinlikler
“İlklerin Havayolu” Corendon Airlines, spor sponsorlukları ve destek verdiği yarışlar ile Türk sporu için değer yaratıyor. Corendon Airlines geçmişten bugüne, yurt içi ve yurt dışında Anadolu Efes Spor Kulübü, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Fraport TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, FC. Nurnberg Futbol Takımı, Bike Aid Bisiklet Takımı, Türk Korfbol Milli Takımı, Muratpaşa Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Altınordu Futbol Kulübü, Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, İTÜ Basketbol Takımı, Akdeniz Üniversitesi Kadın Hentbol Takımı, ITU Honeybees Quidditch Takımı, ITU Ultimate Frizbi Takımı, Corendon-Circus Bisiklet Takımı, Hollanda Kadın Milli Voleybol Takımı, Hollanda Milli Buz Hokeyi Takımı, Haarlem Corendon Kinheim Beyzbol Takımı, DEÜ Solaris Güneş Arabaları Ekibi, patika koşusu yarışları Salomon Cappadocia Ultra-Trail ve Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines ile profesyonel yol bisikleti yarışı Tour of Antalya’ya sponsorluk desteği vermişti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI