Bugun...



CHP'li Arı: Yurt sorunu çözülemedi, öğrencilere koğuş yöntemi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Yurt kapasitelerinin yetersizliği, kira fiyatlarındaki anormal artışlar nedeniyle ülke genelinde üniversite öğrencilerinin devam eden yurt sorunu iddialarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na cevaplaması istemiyle yönelttiği yazılı soru önergesi ile sorarak konuyu TBMM gündemine taşıdı

facebook-paylas
Tarih: 07-10-2022 17:09

CHP'li Arı: Yurt sorunu çözülemedi, öğrencilere koğuş yöntemi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Yurt kapasitelerinin yetersizliği, kira fiyatlarındaki anormal artışlar nedeniyle ülke genelinde üniversite öğrencilerinin devam eden yurt sorunu iddialarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na cevaplaması istemiyle yönelttiği yazılı soru önergesi ile sorarak konuyu TBMM gündemine taşıdı ve önergesinde “Yeni yurt yapmadan yurt kapasitelerini ranza yöntemiyle mi arttırıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.
Soru önergesinde “Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerimizin yurt sorunu tekrar gündemdedir. Öğrencilerin barınma sorunu, artan kira fiyatları ve yurt kapasitelerinin yetersizliği sorunlarından en önemlisi olamaya devam etmektedir. Milli Eğitim İstatistikleri, Örgün Eğitim 2021/22’ verilerine bakıldığında 2020/21’ ile 2021/22’ eğitim ve öğretim yılları arasında 3 tane yeni devlet yurdu yapıldığı gözlemlenmiştir. İki eğitim ve öğretim dönemi arasında yurt kapasitesinde yatak sayısının 64.004 artığı belirtilmektedir.” diye belirten CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI, soru önergesinde Bakan Kasapoğlu’na:
2021 – 2022 döneminde kaç yeni yurt yapılmıştır. Bu yurtların oda ve yatak kapasitesi nedir?
2022 – 2023 döneminde yapılması planlanan veya açılacak olan yurt var mıdır?
Yeni dönemde mevcut yurtların odalarında halli hazırda mevcut yataklara ilave yapılarak yurtlardaki yatak sayısı bu şekilde mi artırılmıştır? Yatak sayılarının arttırıldığı birçok yurtta ranza sistemine geçildiği iddiaları doğru mudur?
Mevcut dönemde KYK yurtlarına kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurulardan kaç tanesi KYK yurtlarına yerleştirilmiştir?
2020 Sayıştay raporunda öğrenci yurdu olarak kullanıma elverişli olmayan binaların kiralandığına dair tespitler belirtilmiştir. Sayıştay’ın yurt olarak kullanılmasına uygun olmayan binaların kullanılmasına devam edilmekte midir? sorularını yöneltti.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI