Bugun...



CHP'li Arı: Müsaade etmeyeceğiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, konumu ve tarihi özellikleriyle Antalya’nın simgesi haline gelen Antalya Lisesinin tarihi binalarından birisinin Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılmış bir protokol çerçevesinde Olgunlaşma Enstitüsüne tahsis edileceğine ilişkin olarak 20 Haziran Pazar günü Antalya Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2022 15:50

CHP'li Arı: Müsaade etmeyeceğiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, konumu ve tarihi özellikleriyle Antalya’nın simgesi haline gelen Antalya Lisesinin tarihi binalarından birisinin Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılmış bir protokol çerçevesinde Olgunlaşma Enstitüsüne tahsis edileceğine ilişkin olarak 20 Haziran Pazar günü Antalya Lisesi önünde Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV)’nın Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Okutan, Antalya Lisesinin eski ve yeni öğretmenleri ve mezunlarının katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada “Antalya Lisesi Antalya'nın bir kültür abidesidir, bir eğitim abidesidir. Antalya'yı bugüne kadar getirenlerin yetiştiği bir eğitim kurumudur. Antalya Lisesinin herhangi bir binasının alınması demek sadece saf bir binanın birileri tarafından el konulması olmayacak. Antalya'nın bir tarihinin yok edilmesine el uzatılması olacaktır. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Antalya Valisi başta olmak üzere Milli Eğitim İl Müdürü dahil hiç kimsenin buraya el uzatılmasına müsaade etmemesi gerekir. Aksi halde Milli Eğitimi yönetenler Milli Eğitime yön verenler Antalya'da bunun temsilcisi olanlar bu vebalin altından kalkamazlar.” diyerek tepki gösterdi.


"Her şehrin bir tarihi vardır. Her şeyin köklü kurumları vardı. Yaşanmışlıkları vardır. O kente kimlik katan değerleri vardır. İşte Antalya Lisesi deyince de 125 yıldır eğitim veren bu kurum Antalya'nın en önemli simgesidir" diyen Antalya Milletvekili Arı, “1889 ve 1891 yıllarında inşa edilen tarihi binalarından 1898 tarihinden bu yana 100 bine yaklaşan mezun vermiştir. Tarihi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan söz konusu binaların, mezunları ve Antalyalılar için önemi çok büyüktür. Antalya Lisesi, tescilli tarihi binaları ve konumundan dolayı geçmişte pek çok resmi kurum tarafından makam odası, yeni hizmet binası, misafirhane, Kent Müzesi ve hatta Dış İşleri Bakanlığı tarafından Antalya Temsilciliği gibi çeşitli şekillerde kullanılmak üzere Antalya Lisesi Öğrencisi ve Öğretmenlerinin kullanımının dışında tutulacak bir yapıya sokulmaya çalışılmışsa da öğrencisi, öğretmeni, mezunları ve halkın ortaya haklı kamuoyu tepkisi nedeniyle başarılamamıştır. Bu kez de Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün benzer bir isteği olduğu ve Antalya Valiliğince 2019 yılında restore edilen tarihi binaya “Sanat Merkezi” yapmak üzere talepte bulunduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla yapılmış bir protokol çerçevesinde tarihi binanın Olgunlaşma Enstitüsüne tahsis ve devredileceği söylentisi vardır.” dedi.


Milletvekili Arı, “Antalya Lisesi mezunları ve Antalya’ya gönül vermiş olanlar ve halihazırda mevcut öğrenci velileri ve öğrencileri olarak başta Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyorum. Lütfen bu olaya el koyun. Çünkü Antalya'nın değerlerini korumak başta sizin göreviniz. Biz buna müsaade etmek istemiyoruz, etmeyeceğiz. Antalya'nın tüm değerlerin de bugüne kadar sahip çıkmaya çalıştık bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Olgunlaşma Enstitüsü tabii ki oda bizim bir kurumuz. Ancak kale içinde zaten eski Atatürk Orta Okulunda, eski İl Özel İdare binasında halihazırda Antalya'nın zaten en güzel binasında şu an faaliyetteler, orayı kullanmaya devam etsinler. Yani oradan burayı sergi salonu gibi bir amaçla kullanmaya çalışılmasının altında başka şeyler olduğunu olacağını biz fark ediyoruz. O nedenle buna da müsaade etmek istemiyoruz. Bütün Antalya’yı Antalya Lisesi'ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu mücadele Antalya Lisesi'nin mücadelesidir. Bu mücadele de bütün Antalya'nın mücadelesi olacaktır.” dedi.


Konuyu TBMM gündemine de taşıyan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI