![]() |
Tweet |
Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nın iptali için açtığı davayı reddetti. Mahkeme, partinin kurultay sürecinin ve iç işleyişinin hukuki temellere dayandığını belirleyerek, partinin demokratik işleyişini bir kez daha onayladı.
“CHP HALKIN GÜCÜYLE YOLA DEVAM EDECEK”
Cumhuriyet Halk Partisi Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, alınan mahkeme kararına dair yaptığı açıklamada, CHP’nin her zaman hukukun ve demokrasiye olan bağlılığını sürdürdüğünü vurguladı.
Çarban, partilerine yönelik yapılan her türlü müdahale girişiminin başarısız olduğunu belirtti: "Cumhuriyet Halk Partisi, halkın iradesiyle şekillenen bir partidir ve demokrasiye olan bağlılığımız asla sorgulanamaz. Mahkemenin verdiği karar, partimizin kurultay sürecinin hukuki zeminde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. CHP’ye yönelik her türlü müdahale girişimi, halkımızın desteğiyle ve hukuk yoluyla boşa çıkacaktır."
“CHP, TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİK YÜKSELİŞİNİN TEMİNATI OLACAKTIR”
Uygar Çarban, parti içindeki birliğin ve dayanışmanın daha da güçleneceğini belirterek, CHP’nin halkın sesi olmaya devam edeceğini söyledi. “Bizler, halkımızın desteğiyle ve hukuka olan inancımızla, Türkiye’nin demokratik yükselişi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.