Bugun...



Cem Kotan: Konyaaltı'nı Konyaaltılılar ile birlikte yöneteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Halk TV'de yayınlanan Kırmızı Çizgi programında yaptığı açıklamada, ‘’Seçildiğimizde, ben yaptım oldu demeyeceğiz.10 yıllık belediye tecrübemden dolayı bu işlerin kararını kentte yaşayan insanlarla birlikte alınması gerektiğini biliyorum. Biz CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Bir kişi ben yaptım oldu deyince, bakın ülke ne halde görüyoruz’’ dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2024 12:57

Cem Kotan: Konyaaltı'nı Konyaaltılılar ile birlikte yöneteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Halk TV'de  yayınlanan Kırmızı Çizgi programında yaptığı açıklamada, ‘’Seçildiğimizde, ben yaptım oldu demeyeceğiz.10 yıllık belediye tecrübemden dolayı bu işlerin kararını kentte yaşayan insanlarla birlikte alınması gerektiğini biliyorum. Biz CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Bir kişi ben yaptım oldu deyince, bakın ülke ne halde görüyoruz’’ dedi.

Yerel seçimlere birkaç gün kala çalışmalarını gerek saha gerekse televizyon programlarıyla sürdüren CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Halk TV’de Gözde Şeker’in sunduğu Kırmızı Çizgi programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Gözde Şeker ve izleyicilerden gelen sorularını yanıtlayan Kotan, sunucunun belediye başkanı olduktan sonra ilk yapmak istediğiniz proje nedir sorusuna, ilk olarak çocuklarla ilgili projelerden başlamak istediğini söyledi. Konyaaltı Belediyesi’nin hali hazırda 4 adet kreşinin olduğunu ve bunun Konyaaltı halkının ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz olduğunu aktaran Cem Kotan, ‘’Artan nüfus ve ülkenin ekonomisinin geldiği noktaya bakıldığında kreş sayısını en az iki katına çıkarmamız gerektiğini görüyoruz. Özel kreşlerin fiyatları malum. Belediye olarak bu ihtiyacı karşılamamız gerekiyor. Bu sayede hem çocuklar ucuz ve kaliteli eğitim alırken, Konyaaltı kadınları da evde çocuğa bakmak zorunda kalmadıkları için hem daha özgür olabilecekler hem de çalışıp ev ekonomilerine katkı yapabilecekler’’ diye konuştu.

MAKAM ODASINDA KALMAYACAĞIM

Yola çıkarken 100’e yakın projesi olduğunu ve sahada vatandaşın taleplerini dinledikçe bu sayıyı 41’e düşürdüklerini kaydeden Kotan, ‘’Biz Konyaaltı’nı Konyaaltı halkı ile birlikte yönetmek istediğimizi söyledik. Bu söylemin sloganda kalmaması için de yapacağımız projeleri temas ettiğimiz vatandaşımızdan duyalım istedik ve proje kitapçığımızı onların taleplerine göre doldurduk. Halk bize özellikle makam odasında kalmamamız gerektiğini söyledi. Biz de halkımızın yanında olacağız, makam odası ve makam aracı arasına sıkışmayacağız dedik.’’ dedi.

SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İzleyicilerden sokak hayvanları ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Kotan, ‘’Sokak hayvanları ile ilgili çok fazla talep var. Toplumun bir yarısı sokak hayvanlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, bir yarısı da seviyor ve onlar için bir şeyler yapılsın istiyor. Bazı mahallelerimizde bu rahatsızlıklar öyle boyuta ulaşmış ki, vatandaşlar sabah işe giderken, yürüyüş yaparken saldırıya uğrayan vatandaşlar var. Biz bu konuyu iyi bir kısırlaştırma politikası ile birkaç yıl içerisinde en aza indirebileceğimizi düşünüyoruz’’ diye konuştu.

EMEKLİ, YAŞLI VE HASTALARA PROJELER

Emekliler ile ilgili gelen bir diğer soruya da yanıt veren Kotan, ‘’Konyaaltı’nda emekli sayısı çok fazla. Belediyemizin mevcut emekli kahveleri var. Bu noktalar kıraathane benzeri bir hal almış. Buraların sayılarını artıracağız ve emeklilerimiz için daha konforlu bir hale getireceğiz. Emekliler için hobi atölyeleri de açacağız ve emeklilerimizin yaşam kalitelerini artıracağız’’ dedi. Yaşlı ve hasta vatandaşlar için de projeleri olduğunu kaydeden Kotan, Alzheimer ve demans hastaları için birim açmak ve bakımları çok zor olan bu hastalıkları yaşayan vatandaşların belediye olarak yanlarında olmak istediklerini söyledi. Konyaaltı bölgesinde yardıma muhtaç olan insanlar için de sosyal hizmetler birimi üzerinden yardımların yapılacağını aktaran Kotan, bu vatandaşlar için meslek edindirme kursları da açacaklarını söyledi.

 İMAR KONUSUNDA HASSASIZ

Program sunucusu Gözde Şeker’in, Antalya Çakırlar Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlardan imar ile ilgili çok yoğun sorular geldiğini söylemesi üzerine Kotan, ‘’Bu soruları o bölgeye gittiğimizde bize de sordular. Onların bu sorunun biliyoruz ve çözeceğiz ama hiç kimse 20-30 katlı binalar beklemesin. O bölgeyi betona boğdurmayacağız. Oradaki yeşil alanları betona boğmayacak, doğayla iç içe bir kent mimarisi modeli oluşturacağız’’ dedi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile o bölgede bir iftara katıldıklarını belirten Kotan şöyle devam etti, ‘’İftarda Muhittin Böcek Başkanımla beraber müjdeledik. İnşallah ikimiz de iyi bir oyla seçileceğiz ve bölge halkının bu sorunun çözeceğiz.’’

İŞİ BİLENLERLE KARAR ALACAĞIZ

Sunucunun deprem konusunu hatırlatması üzerine Kotan bu konuda yapmak istediklerini de aktardı. Meslek odalarıyla sık sık bir araya gelerek bir yol haritası oluşturmak istediğinin altını çizen Kotan şöyle devam etti, ‘’Geçtiğimiz günlerde meslek odalarını ziyaretlerimiz sırasında bu konuyu konuştuk ve destek istedik. Elimizden geldiğince odalarımızla konuşup karar alacağız. Yani bu işi bilenlerle birlikte karar alacağız. Ben yaptım oldu demeyeceğiz. Her şeyi bilme şansımız yok ama bileni bulma şansımız var. 10 yıllık belediye tecrübemden dolayı bu işlerin kararını kentte yaşayan insanlarla birlikte alınması gerektiğini biliyorum. Ben yaptım demek olmaz. Biz CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Bir kişi ben yaptım oldu deyince, bakın ülke ne halde görüyoruz.’’







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI