Bugun...



Çağıl, Belek ve golf turizmindeki gelişmeleri değerlendirdi

Belek’de bulunan Antalya Golf Kulübü’nün Genel Müdürü Ahmet Çağıl,Belek ve golf turizmindeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2023 20:11

Çağıl, Belek ve golf turizmindeki gelişmeleri değerlendirdi

“İNGİLTERE’DEN HALİ HAZIR DA, MAKSİMİM 150 BİN OYUNCUYU ÜLKEMİZE ÇEKEBİLİYORUZ. BU SAYIYI BİZİM 500 BİNLERE ÇIKARMAMIZ LAZIM!”
Belek’de bulunan Antalya Golf Kulübü’nün Genel Müdürü Ahmet Çağıl,Belek ve golf turizmindeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirdi.
Antalya Golf Kulübü olarak tesislerinde Nisan ayında 10 binin üzerinde golfçüyü ağırladıklarını söyleyen Çağıl, İngiltere’den hali hazır da, maksimim 150 bin golf oyuncusunun ülkemize geldiğini bu sayının direkt uçuşların arttırılması ile 500 binlere çıkarmanın mümkün olabileceğini söyledi.
Mayıs sonunda bitecek bir yoğun sezonumuz var!
“Sezonumuzun en yoğun dönemlerini yaşıyoruz. Mayıs sonunda bitecek bir yoğun sezonumuz var. Tesisimizde Nisan ayı içerisinde 10 binin üzerinde oyuncu oynattık. Mayıs ayında da böyle bir beklentimiz var. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını bakım dönemi olarak geçiriyoruz. Eylül ayının  başı gibi yeni sezonumuza merhaba diyeceğiz. Kasım’ın sonuna kadar sürecek bir yoğun bir sezon bekliyoruz. “
Türk Havayolları’nın bu konuda elini taşın altına sokması gerekiyor!
“Golfte Belek olarak oldukça iyi yerlerdeyiz. Rakiplerimiz İspanya,Portekiz, birazcık İtalya ve Yunanistan’ı kıyasladığımızda, otellerimizin kalitesi, golf saha kalitesi, hizmet kalitesi ve Belek’in özelinde havalimanının çok yakın olmasından dolayı o ülkelerin çok çok önündeyiz. Ben İspanya’daki, Portekiz’deki golf tesislerini rakiplerimizin ne durumlarda olduklarını görmek için gezip inceleme fırsatı buldum. Örneğin İspanya’da havalimanına indiğiniz zaman bir araç kiralamak durumundasınız. Aracı kiraladıktan sonra  otelinizi bulmak zorundasınız. Otelle golf alanlarının arası çok uzak. Oralarda sürekli gidip gelmek zorundasınız. Bizde ise havaalanına indiğiniz zaman acentelerimiz bunları çok iyi organize etmişler. Hemen insanları karşılıyorlar. Yarım saatlik bir mesafeden otellere getiriyorlar. Oteller ile golf alanları arasında sürekli shutlte bus’lar var.  Süre çok kısa. Araç kullanmaya ihtiyaç kalmıyor. Otellerin her şey dahil hizmetleri çok yüksek kalitede. Birçok oyuncu ceplerine para koymadan buraya gelip ardından evlerine geri dönüyorlar. Çünkü harcayacakları parayı baştan ödüyorlar. Böyle bir artımız var onlara göre. Fakat buna rağmen özellikle İngiltere bizim en büyük pazarımız. İngiltere’den hali hazır da, maksimim 150 bin oyuncuyu ülkemize çekebiliyoruz. Bu sayıyı bizim 500 binlere çıkarmamız lazım. Bunun için de direkt olarak çok uçağa ihtiyacımız var. Direkt uçağımız oldukça az. Şu anda destekleyen Sunexpres, Pegasus, Corendon var ama biraz daha yüksek standartta uçuşlara ihtiyacımız var. Türk Havayolları’nın bu konuda elini taşın altına sokması gerekiyor”







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI