Bugun...



Büyükşehir’den Kovanlık’a damlama sulama projesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefiyle tarım sektörüne ve çiftçilere her alanda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Döşemealtı Kovanlık Mahallesi’nde su israfını önleyerek, çiftçilerin daha fazla araziyi sulayabilecekleri modern sulama sistemi projesi hayata geçiyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2021 14:52

Büyükşehir’den Kovanlık’a damlama sulama projesi

Su boşa akmayacak verim artacak
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefiyle tarım sektörüne ve çiftçilere her alanda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Döşemealtı Kovanlık Mahallesi’nde su israfını önleyerek, çiftçilerin daha fazla araziyi sulayabilecekleri modern sulama sistemi projesi hayata geçiyor. İlk etapta 3 bin 500 dekar tarım arazisini kapsayacak, Dünya Su Günü kapsamında üreticilerle paylaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarım sektörüne verdiği destekle çiftçinin yüzünü güldürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla, Döşemealtı Kovanlık Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan ve su israfına neden olan açık sulama kanalı yerine kapalı devre modern damla sulama sistemi kurmak için düğmeye bastı. Kurulacak yeni sistemle ilk etapta 3 bin 500 dekar tarım arazisi suyla buluşturacak. Çiftçiler arazilerini daha kolay ve modern bir yöntemle sulama imkânına sahip olacak, verim de artacak.


MODERN SİSTEM
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü ekipleri 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Döşemealtı Kovanlık Mahallesi’nde çiftçilerle buluştu. Kovanlık Sulama Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği proje ve gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında çiftçilere bilgi verdi.
Yetkililer, geçmiş yıllarda bölgede uygulanan açık kanal sulama siteminin ekonomik ömrünü tamamladığını ve kullanılamaz halde olduğunu belirterek, hazırlanan projeyle bölgenin modern sulama sistemine kavuşacağını müjdeledi. Proje ile bölgede yer alan 5 kuyu damlama sulama sistemine çevrilecek ve mahallenin bütün arazileri sulanabilecek.


VERİM ARTACAK
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Atila Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle üreticiye destek olmaya devam ettiklerini belirtti. Ünal: “Yerel kalkınmanın en önemli ayaklarından biri olan tarımda modern sulama sistemlerinin kullanılması; üretimde verimin artmasına ve su israfının önlenmesine katkı sağlayacak. Bölgede hali hazırda kullanılamayan ve çok iyi yönetilemeyen sulama sistemi en kısa sürede modern hale getirilecek. Damlama sulama ile ilk etapta 3 bin 500 dekarlık bir alan suyla buluşacak. Daha sonra da Kovanlık’ın tüm arazilerini suya kavuşturmayı hedefliyoruz. Çiftçilerin damlama sulama yöntemini kullanmaları verimi de arttıracak” diye konuştu.


ÇİFTÇİLER DÖRT GÖZLE PROJEYİ BEKLİYOR
Kovanlık Sulama Kooperatifi Başkanı Süleyman Akbaba da kapalı devre sulama sistemini dört gözle beklediklerini söyleyerek, “Tarımda sulama çok önemli ama yanlış yöntemlerle yapınca su israfımız çok oluyor. Büyükşehrin bu yapacağı yeni sulama sistemini tüm çiftçiler dört gözle bekliyor, arazilerimiz suya kavuşacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye verdiği elektrik desteğinden de çok memnunuz. Büyükşehrin bize elektrik desteği olmazsa inanın ovada tarlamızı ekemeyiz çünkü enerji çok pahalı” dedi.


ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ SÜRECEK
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, küresel su tüketiminin en yoğun olduğu sektörün tarım olduğunu belirterek, ülkemizde tarımsal sulamada gereğinden fazla su kullanıldığı ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin kapalı sistem sulama projelerinin tarımda su tasarrufu sağladığına dikkat çeken yetkililer, Dünya Su Günü farkındalığı oluşturmak için Döşemealtı ilçesi Kovanlık Mahallesi Sulama Kooperatifi ile başlayan eğitim çalışmalarının Finike, Elmalı, Korkuteli ilçelerinde devam edeceğini kaydetti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÖŞEMEALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI