Bugun...



Büyük Kumluca Camii açıldı

Kumluca'da, Karatepe Satadı'nın karşısına inşa edilen, İlçenin en büyük camisi olarak nitelenen Büyük Kumluca Camii için açılış yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2022 18:41

Büyük Kumluca Camii açıldı

Kumluca'da, Karatepe Satadı'nın karşısına inşa edilen, İlçenin en büyük camisi olarak nitelenen Büyük Kumluca Camii için açılış yapıldı.
Halkın bağışları ve önceki dönem Belediyesinin destekleriyle kaba inşaatı ve yarıdan fazla ince işçiliğinin bitirilmesi sonrasında,bu dönem Belediye Yönetimince kalan işlerinin Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin elinden  alınması sonucu,caminin tamamlanmama ihtimali belirince, vatandaşlar sosyal medyada, 'bu caminin bitirilememesi Kumluca'nın ayıbır' tarzındaki paylaşımlar sonucunda, alelüstü ses sistemi ve halı döşenmesiyle apar topar açılış yapıldı. Cami içersinde hat işçiliği, kubbe de boya yada işçilik olmamasına rağmen, açılışı yapılan camide kılınan Cuma namazına gelen vatandaşlar, müezzinin yaptığı dualarda ve İmamın verdiği hutbe ve kıldırdığı namaz esnasındaki  ses siteminin berbatlığı, dedikodulara yol açtı.

 

 

Vatandaşlar; " Halı, bu camiye hiç uygun değil ve böyle güzel bir esere hiç yakışmamış. Bu halıları diğer camilerin ihtiyacı olan kısımlarına dağıtılmasını, halı temininin de Manisa Demirci'de üretilen halılarla  donatılmasını istiyoruz. Yol kenarında oluşu ve sasyal faaliyetlerde simge haline gelecek bu camiye yapılanlar yakışmamış. Umarız bu eksiklikler, camimize yakışacağı şekilde düzeltilir. Gerekirse 10'ar metrekare şeklinde ücretleri paylaşarak, camimize yakışır bir  halı  alınmasını sağlarız" dediler. Caminin istenen şekilde tamamlanmasıyla bir sembol haline geleceği ifade ediliyor.

 


Cuma namazını kıldıran Kumluca Müftü Vekili Ayhan Akar, günün anlam ve önemine binaen, ailesine karşı merhametli davranma konusunda hadislerle örnekler vererek, başıboş hayvanların da kontrol altına alınması konularından bahsetti.
Henüz Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri yapılmayan ve sonuç itibarıyla kadrosu olmayan caminin, alelace açılması değişik tepkilere neden oldu. Cuma namazı çıkışı gelen vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI