|
Tweet |
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu öncülüğünde, Bursa Staj Mağdurları Derneği ev sahipliğinde düzenlenen basın açıklamasında, Türkiye'nin dört bir yanından gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, yıllardır bekledikleri yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Bursa Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ahmet Orhan, staj ve çıraklık döneminde kendilerine sigorta kartı verilerek çalışma hayatına sigortalı başladıklarının söylendiğini, ancak bugün bu girişlerin emeklilik hesabında dikkate alınmamasının büyük bir hak kaybına neden olduğunu belirtti. Orhan, yıllar içinde değişen emeklilik şartlarının mağduriyeti daha da artırdığını ifade ederek, staj ve çıraklık başlangıç tarihinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini istedi.
Basın açıklamasına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ise şöyle konuştu:“Şuna yürekten inanıyorum. Vermiş olduğunuz bu kutlu mücadele çok yakın bir zamanda karşılık bulacak, hak ettiğiniz karşılığı en yakın zamanda alacaksınız. Bir pazar günü, insanların en rahat edeceği günde Bursa meydanlarında hak arama mücadelesinde değil, evinde çoluk çocuğuyla zaman geçirmesi gereken dönemdeyiz. Bugünkü düzen maalesef TBMM koridorlarını hak arayan insanlarla dolduruyor. Türkiye’nin 81 ilindeki meydanları hak arayan insanlarla dolduruyor. Bizler de Saadet Partisi ve diğer muhalefet partileri olarak bu verdiğiniz haklı mücadele sonuna kadar yanınızda olacağız. Elimizden geleni değil, gerekeni yapacağız. Hakkınızı hep beraber en güzel şekilde alacağız.”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise staj ve çıraklık döneminde sigorta kartı verilen gençlerin yıllar sonra emeklilik hakkından mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, staj ve çıraklık başlangıç tarihinin emeklilikte sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkoğlu ayrıca, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan tekliflerin bugüne kadar kabul edilmediğini hatırlattı.
Basın açıklamasında ortak mesaj olarak, staj ve çıraklık döneminde yapılan ilk sigorta girişinin emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılması, yıllardır devam eden mağduriyetin giderilmesi ve gerekli yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, taleplerinin herhangi bir ayrıcalık değil, eşitlik ve sosyal adalet ilkeleri doğrultusunda hak kaybının giderilmesine yönelik olduğunu belirterek, çözüm sağlanıncaya kadar demokratik ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.