Bugun...



Budak, inşaatı yılan hikayesine dönen Alanya Yeniköy Barajı'nı TBMM gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yapımı yılan hikayesine dönen, Alanya’nın tarımsal sulama sorununu büyük oranda çözeceği iddia edilen Yeniköy Barajı’nı TBMM gündemine taşıdı.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2022 18:56

Budak, inşaatı yılan hikayesine dönen Alanya Yeniköy Barajı'nı TBMM gündemine taşıdı

“YENİKÖY BARAJI’NA HARCANAN MİLYONLARCA LİRA ÇÖP OLDU”
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yapımı yılan hikayesine dönen, Alanya’nın tarımsal sulama sorununu büyük oranda çözeceği iddia edilen Yeniköy Barajı’nı TBMM gündemine taşıdı.  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Budak, “2015 yılında seçim vaadi olarak temeli atılan Alanya Yeniköy Sulama Barajı, 2017 yılında bitirilecekti. 25 milyon lira bedelle ihaleyi verdikleri firma, inşaatı yarım bıraktı. 2020 yılında 720 gün içinde barajın tamamlanması için yeniden ihale yapıldı. O şirket de tek bir çivi çakmadan ortadan kayboldu. Üç yılda bitirilecek diye seçim propagandası yaptıkları barajın temeli atıldığından beri yedi yıl geçti. Ortada ne sulama barajı var ne de devam eden bir inşaat. Alanya Yeniköy Barajı’na harcanan milyonlarca lira çöp oldu” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Yeniköy Barajı’nın temeli atıldığından beri göreve gelen üçüncü Tarım Bakanı olduğuna dikkat çeken Budak, barajın Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da 2015 yılı genel seçim vaadi olduğunu hatırlattı.

Milyonlarca lira sulama yatırımının çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Budak  şöyle konuştu:

“2017’DE BİTECEK OLAN YENİKÖY BARAJI NEREDE?

“Barajın temel atma töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Eskiden barajlar 30 yılda yapılıyordu. Biz şimdi 3 senede baraj inşa ediyoruz’ demişti. Aradan 7 yıl geçti. İki kez ihale yapıldı. Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu’na da buradan soruyoruz. ‘Sayın Bakan, 2017’de bitirileceğini söylediğiniz Yeniköy Barajı nerede?’’

DEVLETE GÜVENEN ÇİFTÇİLER MAĞDUR

‘‘Alanyalı çiftçiler iktidarın sözüne güvendi. Tarlalarının üç yıl içinde sulanabilir duruma geleceğini düşünerek ürün ekti, bahçe dikti. Şu an bu bahçeleri sondajla açtıkları kuyulardan su çekerek sulamaya çalışıyorlar. Bir yandan da baraj tamamlansın diye bekliyorlar. Baraj inşaatı ne durumda diye gidip bakıyorlar. Seslerini yetkililere duyurmak için çabalıyorlar ama nafile. AKP’nin içi boş vaatlerinin mağduriyetini yaşıyorlar.”

 

Budak, soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

‘‘2017’de bitirilmesi hedefiyle 2015 yılında ihaleye çıkılan Yeniköy Barajı’nın bitirilememe nedeni nedir? Birinci ihaleyi alan şirket hangi koşullarda projeden çekilmiştir? Şirkete herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? İşin yapılan bölümü için ne kadar ödeme yapılmıştır? Haziran 2020’den itibaren inşa sürecini devralan firmanın herhangi bir çalışma yapmadığı iddiaları doğru mudur? Barajın ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Barajın bitirilmemesi kaynaklı ortaya çıkan zarar ve mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Baraj inşaatı tamamlandığında toplam maliyeti ne kadar olacaktır?’’







Etiketler : Budak

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI