Bugun...



Bor katkısı çiftçileri umutlandırdı

TÜKÇEV Tarım tarafından üretilen Bor katkılı gübrelerin denenmesine başlandı

facebook-paylas
Tarih: 16-09-2021 17:08

Bor katkısı çiftçileri umutlandırdı

TÜKÇEV Tarım tarafından üretilen Bor katkılı gübrelerin denenmesine başlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Tüm Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı’nın tarım kolu olan (TÜKÇEV), tarımsal çalışmalarına, tarımsal gübrelerle başladı.
 
Sıvı organik mineral gübre üretimlerine devam eden TÜKÇEV, son olarak ta 2020 yılında ürettiği BOREKOR  markalı bir gübrenin deneme ve saha çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Deneme ve tanıtım çalışmalarıyla birlikte, BOREKOR Gübresini piyasaya süren TÜKÇEV TARIM, Antalya'da tarımsal üretim için bor katkılı gübre geliştirmiş oldu.
 
Kumluca Ziraat Odası ve Yörük Türkmen Bacıları Kooperatifi'nin ev sahipliğinde, seralarda deneme ve tanıtım çalışmaları yapıldı.
 
Bor gübrelerle, yüzde 30 verim artışı hedefleniyor
TÜKÇEV Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Nuran Çil; “TÜKÇEV Tarım, bor gübresi geliştirdi. Kumluca Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde, seralarda uygulama denemeleri yapıyoruz. Ürünümüz bor katkılıdır. Bor katkılı gübrenin, ürün verimliliğini yüzde 30’a kadar artıracağına inanıyoruz. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Bor gübre, ilk olarak şeker pancarı, ayçiçeği, buğday, çay ve pamuk yetiştiriciliğinde kullanılacak.
 
Geliştirme çalışmalarına devam edilerek, bor gübrenin gelecekte tüm meyve, sebze ve tarla bitkilerinin verimliliğinin artırılmasında kullanımı da hedefleniyor” dedi.
 
 Seralar için denemeler yapılıyor

Dr. Ayşe Nuran Çil; “Ürünlerin saha denemeleri, TÜKÇEV Tarım ile Kumluca Ziraat Odası’nın birlikte yürüttüğü Tarımda Borlu Gübre Kullanımına, bu yıl sahada etkili bir şekilde başladık. Saha denemeleri kapsamında, farklı iklim koşullarında ve seçili bitki türlerinde sera ve tarla deneme çalışmalarımızı arttırdık. Bor katkılı mikro besleyici ve gübrelerin test ve deneme çalışmaları, 2019'da tamamlanmıştı. Ardından hemen endüstriyel üretime geçtik” dedi.
 
TÜKÇEV Vakfı Genel Başkanı Harun Altan, yaptığı açıklamada; " TÜKÇEV Tarım, TÜKÇEV Vakfı'mızın tarım iştirakidir.
Tarım sektöründe, bor içerikli BOREKOR markalı ürünümüz için Kumluca'dayız.
Örtü altı sera üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Kumluca'da, yeni sezon fideler toprakla buluşturulmaya başlandı. Bizim misyonumuz, ürünümüzü Kumluca Ziraat Odası vasıtasıyla bölgedeki bütün çiftçimize ulaştırmak. Pilot bölge olarak bugün ilk denememizi uygulamalı yapıyoruz. Uygulama sonrası, çiftçimizin inşallah verimi fazlası ile artacağına inanıyorum” dedi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ise; “Kumluca Ziraat Odası olarak, yerli ve milli olan her türlü tarımsal üretimlere kapımız açıktır. Tanıtımında ve denenmesinde yardımcı oluruz” dedi.
 
Serada gerçekleştirilen deneme ve uygulama çalışmalarına, TÜKÇEV Vakfı Genel Müdürü Fuat Kurtoğlu, TÜKÇEV Vakfı Başkanı Harun Altan, TÜKÇEV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Nuran Çil, TÜKÇEV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Seymen, TÜKÇEV Tarım Bölge Bayii ve Tarbor Tarım Genel Müdürü İhsan Murat Kurtoğlu, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Burdur Hayta Yörükleri Derneği Başkanı İbrahim Bodur, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Toprak, Kumluca Yörük Türkmen Bacıları Kooperatifi Başkanı Nurcihan Karagünlü Ugurel, Ziraat Mühendisleri, Ahmet Dumanoğlu, Ramazan Durmuş, Nuri Can Akkaya ve üreticiler katıldı. 
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI