Bugun...



Bir Erasmus+ Projesi: COMMIGRATION

Yabancılarla iletişimin güçlendirilmesini amaçlayan COMMIGRATION Projesinin ilk Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2021 17:32

Bir Erasmus+ Projesi: COMMIGRATION

Yabancılarla iletişimin güçlendirilmesini amaçlayan COMMIGRATION Projesinin ilk Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Antalya; 154 farklı ülkeden 95 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yapmasının yanı sıra yıllık ortalama 13 milyon turisti de ağırlamaktadır. Yoğun yabancı nüfusunun yaşadığı, turizmin başkenti Antalya’da yabancılara yönelik iletişimin güçlendirilesi amacıyla; Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca onaylanan ve Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İtalya’dan Roma La Sapienza Üniversitesi, Finlandiya’dan Entegrasyon İçin Eğitim Derneği, Romanya’dan Satu Mare Toplumlararası Kalkınma Derneği ile COMMIGRATION projesi gerçekleştirilecektir. Proje ile;  Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanlarının, göçmenler ile iletişimlerinin güçlendirilmesi ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yerli ve yabancı ortaklarla Avrupa’daki ve Antalya’daki göç ve göçmen davranışlarını incelenerek, karşılaştırmalı analiz edilecek ve çalışanlara özel bir eğitim oluşturulacaktır. Bu amacı yerine getirmek için Roma La Sapienza Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi eğitim içeriğini, Finlandiya’dan Entegrasyon İçin Eğitim Derneği ise mesleki becerilerin geliştirilmesi amacıyla e-öğrenme modülünü oluşturacaktır. Söz konusu eğitimleri alan çalışanlar, bu eğitimleri kendi ülkelerindeki meslektaşlarına da aktaracak ve projenin etkisinin genişlemesi sağlanacaktır.


Hedef: Kültürlerarası İletişimin Güçlendirilmesi

Göçmenler ve çalışanlar arasında etkili iletişim kanalları oluşturulması, çalışanların yabancılarla iletişimleri esnasında “Yabancı Olmak” kavramını göz önünde bulundurmalarının sağlanması, göçmenlerle iletişim konusunda bölgesel bir standart oluşturulmasına katkı sağlanması, kültürlerarası iletişim faktörlerinin göçmenler ve çalışanlar arasında kurulan iletişimdeki payının artırılması yoluyla göçmenler için uygulanan uyum programlarına pozitif katkı sunulması,  göç çalışanlarına yönelik, göç sosyolojisi, göçmen davranışları ve kültürlerarası iletişim faktörlerini kapsayan operasyonel ve yenilikçi bir eğitim modeli oluşturulması,  göç çalışanlarına eğitici misyonu kazandırılarak kurumsal kapasitenin geliştirilmesine katkı sunulması gibi hedefleri olan COMMIGRATION projesinin açılış toplantısı proje ortaklarıyla 16.04.2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Proje süreci ve projenin çıktıları resmi twitter ve instagram (@Commigration1) hesaplarından takip edilebilecektir.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI