Bugun...



Bir çocuğun gözünden hayallere üç boyutlu bakış

“Üç Boyutlu Yazıcı: Defne’nin Mucize Makinesi” okurlarını yaratıcı bir serüvene davet ediyor

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2024 16:41

Bir çocuğun gözünden hayallere üç boyutlu bakış

Final Kültür Sanat Yayınları’nın ilgiyle takip edilen “ilk okuma serisi” Okuyan Fil’in yeni kitabı, bilim, yaratıcılık ve teknolojiyi bir araya getiren “Üç Boyutlu Yazıcı: Defne’nin Mucize Makinesi.” Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Ilgım Veryeri Alaca tarafından kaleme alınan, ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen Uğur Altun tarafından resimlenen kitap, Defne’nin 3D baskının büyüleyici dünyasını keşfetmesini konu alıyor. Kitap, genç okurlarını eğlendirirken aynı zamanda 3D baskı teknolojilerinin sınırsız imkânları hakkında bilgilendiriyor, yaratıcılıklarını, problem çözme yeteneklerini ve macera arayışlarını teşvik ediyor.

 

Hayal gücü ile teknolojinin buluşması

Çocuk kitapları alanında okurlarına geniş seçenekler sunan Final Kültür Sanat Yayınları’nın zengin dünyasında yerini alan kitap, çocuklar başta olmak üzere okurlarını yaratıcılığın izinde sıra dışı bir soruya yönlendiriyor: Yeni bir teknoloji harikası, hayal gücü ile buluştuğunda neler olabileceğini hiç düşündünüz mü? Defne ve dedesinin başından geçenler, okurlara tam da bu sorunun izinde sürükleyici bir hikâye sunuyor. Defne, dedesiyle birlikte internet üzerinden bir üç boyutlu yazıcı satın alır ve bu yeni oyuncaklarıyla neler yapabileceklerini düşünmeye başlarlar. Bu düşünce yolculuğunu anlatan Defne'nin Mucize Makinesi, çocuklar için somut nesneler yaratmanın heyecanıyla birlikte, üç boyutlu baskı teknolojisinin eğitim ve hayatı dönüştürme potansiyelinin de altını çiziyor.

 

Yazar Ilgım Veryeri Alaca, çocukların kendilerini yaratıcı birer birey olarak gördükleri, teknolojiyi sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda hayal güçlerini gerçekleştirebilecekleri bir araç olarak da kullandıkları bir dünya hayal ettiğini söylüyor. Defne'nin Mucize Makinesi bu yaratıcılık ve keşif dünyasının kapılarını aralamayı amaçlıyor.

 

Kitapta üç boyutlu yazıcıların eğitimde, sanatta ve hatta gündelik hayatta nasıl kullanılabileceği gösterilerek, teknolojiyi hayatımızda nasıl kullandığımız da vurgulanıyor. Defne'nin maceraları, okuyuculara teknolojiyi yalnızca bir araç olarak görmekten öte, onu hayallerini gerçekleştirmek için bir fırsat olarak değerlendirmenin önemini hatırlatıyor.

 

Üç Boyutlu Yazıcı: Defne'nin Mucize Makinesi, çocuklara dört disiplinli bir eğitim felsefesi olan STEM’i eğlenceli ve anlaşılır bir biçimde tanıtırken, aynı zamanda üç boyutlu baskının eğitim, sanat ve bilimdeki uygulamalarından da örnekler sunarak modern öğrenme ortamlarında üç boyutlu baskının önemine dikkat çekiyor.

 

Defne'nin Mucize Makinesi, her yaştan okuyucuya hitap ediyor ve onları kendi üç boyutlu düşlerini keşfetmeye teşvik ediyor.

 

 

Defne'nin Mucize Makinesi: Üç Boyutlu Yazıcı

Yazan: Ilgım Veryeri Alaca

Resimleyen: Uğur Altun

Boyut: 13 x 18 cm

Sayfa Sayısı: 32







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI