Bugun...



Beydağı Fasulyesi şenliğinde görsel şölen

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen, Geleneksel Beydağı Fasulyesi Şenliği, Perseid Meteor Yağmuru görsel şölenine sahne olacak.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2022 15:52

Beydağı Fasulyesi şenliğinde görsel şölen

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen, Geleneksel Beydağı Fasulyesi Şenliği, Perseid Meteor Yağmuru görsel şölenine sahne olacak.
Kumluca Belediyesi tarafından 2 bin 500 rakımlı Beydağı Yaylası'nda, 13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan 'Geleneksel Beydağı Fasulye Şenliği', 13 Ağustos’ta Dünya’ya giriş hızları saniyede 66 Km olan Perseid Meteor Yağmuru, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerden biri olan Beydağı’nda izlenebilecek. Kumluca Belediyesi, bu muhteşem görsel şölene eşlik etmek isteyen herkesi, ‘’Çadırını Al Beydağı’na Gel, Meteor Yağmurunu Şenlik Yerinde İzle’’ kampanyası ile şenliğe davet ediyor.
Beydağı’nda bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin yakınında olan şölen alanı, konumu itibarıyla da, gökyüzü severler için net bir şekilde izlenebilmeye olanak sağlıyor. Çıplak gözle izlenebilen en iyi ve tek yer olan bu bölgeye, tüm gökyüzü severler davet ediliyor.
Perseid, en bilinen göktaşı yağmurlarından birisi. Swift-Tuttle Kuyrukluyıldızı’ndan ayrılan küçük kayaç ve toz parçalarının, Perseid yağmurunun kaynağı olduğu biliniyor. Çekirdeği 26 kilometre çapa sahip Swift-Tuttle Kuyrukluyıldızı, Güneş çevresindeki turunu 133 yılda tamamlıyor. 14 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Perseid göktaşı yağmurunun en yoğun gözlenebileceği tarih 12-13 Ağustos gecesi olacak. Perseid yağmuru sırasında ‘ateş topları’ denen göktaşları izleyenlere görsel şölen sunacak.
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ‘’Geleneksel olarak yaptığımız Beydağı Fasulyesi Şenliği’miz 13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl şenliğimiz, 13 Ağustos gecesi meteor yağmuruyla taçlanıyor. Özellikle konumu itibariyle, 2 bin 500 rakımdaki Beydağı Yaylamızda, meteor yağmurunun net bir şekilde izlenebilmesine imkân sunarak, gökyüzü severlere adeta bir görsel şölen sunacak. Kumluca Belediyesi olarak yaptığımız ‘’Çadırını Al Beydağı’ına Gel, Meteor Yağmurunu Şenlik Yerinde İzle’’ kampanyası ile, tüm gökyüzü severleri 13-14 Ağustos Geleneksel Beydağı Fasulyesi Şenliği’ne davet ediyoruz’’ dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI