Bugun...



Beyaz Yakalılar İçin Bir Kurtuluş Manifestosu: “Çok Çalışıyoruz”

Son yıllarda çalışma düzenlerinde artan değişimle birlikte dertlerine yenileri eklenen beyaz yakalı çalışanların hayatına odaklandığı ilk kitabı Mezeleri Güzel’le hatırı sayılır bir beyaz yaka kitlesinin adeta sesi olan Dr. Erdem Aksakal, Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitabı “Hayalsiz yaşayan beyaz yakalılara kişisel özgürlük rehberi: Çok Çalışıyoruz”la yeni bir pencere açıyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2022 15:36

Beyaz Yakalılar İçin Bir Kurtuluş Manifestosu: “Çok Çalışıyoruz”

Son yıllarda çalışma düzenlerinde artan değişimle birlikte dertlerine yenileri eklenen beyaz yakalı çalışanların hayatına odaklandığı ilk kitabı Mezeleri Güzel’le hatırı sayılır bir beyaz yaka kitlesinin adeta sesi olan Dr. Erdem Aksakal, Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitabı “Hayalsiz yaşayan beyaz yakalılara kişisel özgürlük rehberi: Çok Çalışıyoruz”la yeni bir pencere açıyor. Her beyaz yakalının hayatla, kendiyle ve gelecekle ilgili düşüncelerinden izler bulacağı Çok Çalışıyoruz, kitapçılarda ve online alışveriş platformlarında satışa çıktı.    

Kariyer yolculuğunda yükselmek, sakince emeklilik beklemek, kurumsal dünyadan kaçarak uzaklaşmak, yurt dışında çalışmak ve bir beyaz yakalı seyyah olmak… Yeni kitabı Çok Çalışıyoruz’la Erdem Aksakal, modern yaşamın “ezilenler”i olan beyaz yakalıların iç dünyasına, hayattan ve gelecekten beklentilerine dair bir pencere açıyor. Bu dünyaya yabancı olanlar için merak uyandırıcı bir keşif sunan kitap, beyaz yakalı çalışanlara ise derin bir yüzleşme, dertleşme ve birlikte yol arama imkanı sunuyor.
Ofis dünyası insanlarının yaşantısını, çarpıcı anlatım dili ve hikayeleriyle 2016’da yayımlanan Mezeleri Güzel adlı ilk kitabında ele alan Erdem Aksakal, yeni kitabı Çok Çalışıyoruz’da ise “Peki ne olacak halimiz?” sorusuna yanıtlar veriyor.
Beyaz yakalıların hayatını ele geçiren çok çalışma gerçeğini, hapishane metaforuyla ele alan Erdem Aksakal; cezaevi kültürüne özgü kavramlarla kurduğu benzetmelerle bir yandan da okuyucusunun yüzünü güldürmeyi başarıyor.

 

Bir beyaz yaka hükümlüsünün maceraları
Heyecan verici “kaçış” girişimleri de kitapta kendine yer buluyor. Bu konuyla ilgili kitaptaki şu bölüm ipucu veriyor: “Gerçekçi bir ihtimal gibi görünmez ama her cezaevinden kaçanlar olmuştur. Kimisi tünelle, kimisi bir karambol yaratarak, pencereden çarşafları uç uca ekleyerek, hastalık bahanesiyle gittiği revirden… Her mahkum, aslında içeride olmaması gerektiğine, hürriyeti hak ettiğine inanır. Hele ki, beyaz yakalı bir kurumsal hayat mahkumuysanız büyük olasılıkla oraya nasıl düştüğünüzü halen kabullenemiyorsunuzdur.”
Samimi ve sahici dile sahip hikaye anlatıcılığını, iş hayatının içinden canlı örneklerle sayfalara taşıyan Erdem Aksakal, kitabının arka kapak yazısını şu vurucu sözlerle tamamlıyor: “Biz bu çağın hayalsiz büyüyen çocukları olduk. O yüzden de kaybolduk, hapsolduk bu labirentte. Artık çıkış yolunu arama, bu yolculukta kendimizi bulma vakti.”

“Kızarız çalışırız, haksızlığa uğrarız çalışırız, ağlarız çalışırız. Biz çalışırız. 7/24 çalışırız. Uykularımızı feda ederiz. Zamanımızı, mekanımızı, hayatımızı armağan ederiz sorgusuz sualsiz. Hele ki lehimize bir kolaylık olursa daha da çok çalışırız. Zam alırsak iki kat, takdir görürsek üç kat fazla çalışırız. Az çalışmayı beceremeyiz, biz eğitimimizle emeğimizle geldiğimiz işin hakkını verme derdindeyiz. İşveren dünyanın zor durumuna rağmen bizi işten çıkarmak yerine, sağlığımızı düşünüp evden çalışma imkanı sağladıysa minnetle, tutkuyla, hırsla çalışırız.”
- Erdem Aksakal / Çok Çalışıyoruz

Online mağazaların listesi: https://www.dogankitap.com.tr/kitap/cok-calisiyoruz
***

Erdem Aksakal hakkında
Erdem Aksakal, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarında yazma alışkanlığı kazandı. İTÜ’de Elektronik Haberleşme Mühendisliği eğitimi gördü, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesinde işletme, doktorasını Bilgi Üniversitesinde pazarlama alanlarında yaptı. Yirmi yıldır kurumsal dünyanın içinde. Farklı şirketlerde çeşitli görevlerde bulundu ve şu anda kariyerini teknoloji şirketi SAP’nin Global Amaç ve Sürdürülebilirlik Pazarlaması Direktörü olarak sürdürmektedir.
Beyaz yakalıların hayatını anlattığı ve sahiciliğin peşine düştüğü “Mezeleri Güzel”adlı kitabı 2016’da yayımlandı. Kısa sürede 8 baskı yaptı. Beyaz yakalı bir anlatıcı olarak seminerler verdi, podcast yayıncılığı yaptı. İki ülkeye yayılan yaşamını; sürdürülebilirlik,  iş hayatında eşitlik, adalet ve anlam arayışı konularında yazılı ve sözlü üretimler yaparak  devam ettirmektedir.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI